25 bin korunmaya muhtaç çocuk işe yerleştirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2005 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, korunmaya muhtaç 25 bin 198 çocuğun, çeşitli devlet kurumlarında işe yerleştirildiğini bildirdi.

Çubukçu, CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek'in yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, 18 yaşını bitiren korunmaya muhtaç çocukların işe yerleştirilmesine olanak sağlayan kanuni düzenlemenin kaldırılmasının söz konusu olmadığını ifade etti. Çubukçu, ilgili yasalar uyarınca, korunmaya muhtaç 25 bin 198 çocuğun çeşitli kamu kuruluşlarında işe yerleştirildiğini belirtti.

Çubukçu, koruyucu aile modelini önemsediğini ifade ederek, koruyucu ailelerin bakımını sağladığı çocukla yaşadığı en ufak bir soruna çevresinin tanık olmasının, hizmetin yaygınlaşmasını engellediğini kaydetti.

Koruyucu aile hizmetini sürdürmeye aday ailelerin, genellikle orta ve altındaki sosyo-ekonomik düzeyde yer aldığını bildiren Çubukçu, bu ailelerin koruyucu aile aylık bakım ücretini zamanında almamalarının sıkıntı yarattığını belirtti. Çubukçu, sorunun giderilmesi için yeni bir yönetmelik hazırladıklarını ve koruyucu aile ücretlerinin artırılması ile ilgili değişikliği Maliye Bakanlığı'nın görüşüne sunduklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber