35 TL'lik telefonu 2 bin TL'ye sattılar

İnternet üzerinden dolandırıcılık yapan çete çökertildi.

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
35 TL'lik telefonu 2 bin TL'ye sattılar

İnsanları kandırmada ve güvenlerini sarsmada hemen hemen her gün farklı bir yöntem deneyen dolandırıcıların hile ve teknikleri bitmiyor. Bunun son örneği Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşandı.

Sürekli artan şikayet ve ihbarlar üzerine harekete geçen Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, internet üzerinden hileli satış yaparak tüketicileri mağdur eden bir çeteyi çökertti.

Şafak vakti Kocaeli'nin Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova ilçeleriyle, Antalya ve İstanbul'da 23 adrese baskın düzenleyen polis 17 kişiyi göz altına aldı. Göz altına alınanlar arasında bir de PTT görevlisi olduğu ortaya çıktı.

Gözaltılarla birlikte şebekeye ait olan ve hileli satışlardan ele geçirilen bir adet lüks otomobil ile 502 adet cep telefonu, 21 adet laptop, 2 adet telsiz ile 15 adet bankamatik kartı ele geçirildi.

Göz altına alınan şebeke üyeleri Gebze Adliyesi'ne polis eşliğinde götürüldü.

Şebekenin internet üzerinden değeri 2 bin TL'yi bulan pahalı marka cep telefonlarını satışa sunduğu bu telefonları beğenen müşterilere ise maddi değeri 35 TL'yi bulan cep telefonlarının gönderildiği ortaya çıktı. Şebekenin bu yolla 3 ay için 1 milyon 800 bin TL'lik haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber