Veliler öğrenci, öğrenciler veli olup eylem yaptı

Kartal'da bulunan İhsan Zakiroğlu İlköğretim Okulu'nun sadece ortaokul olması yönünde verilen karara karşı çıkan veliler, öğrenci kılığında eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Veliler öğrenci, öğrenciler veli olup eylem yaptı

Veliler ve çocukları, ellerinde '1100 öğrenciyiz, nereye gideriz', 'Çok küçüğüm okulumu değiştirmeyin' yazılı döviz ve pankartlarla Kartal Atatürk Anıtı önünde toplandı. Grup adına yapılan açıklamada ise, "Okulumuzda yaklaşık 1100 ilkokul, 1000 ortaokul öğrencisi var. 4 + 4+ 4 sistemine göre İhsan Zakiroğlu İlköğretim Okulu'nun sadece ortaokul olması yönünde verilen karara ilkokulda çocukları olan aileler olarak karşı çıkıyoruz. Çünkü 1100 ilkokul öğrencisi en yakını 1,5 km uzaktaki başka okullara dağıtılacak. Çocuklar dağıtılmadan, ailelere ek yük çıkartılmadan aynı yerleşkede hem ilkokul, hem ortaokul olabilir. 4 + 4 + 4 uygulama yönetmeliğinde ortaokulların uygun hallerde ilkokul ya da lise ile birlikte konumlandırılacağı öngörülmüş ve 2 binalı bazı ilköğretim okulları hem ilkokul, hem ortaokul olarak düzenleniyor. İhsan Zakiroğlu İlköğretim Okulu sadece ortaokul olursa halen ilkokulda okuyan çocuklar alıştıkları öğretmenlerinden, arkadaş çevrelerinden kopartılacak. Aileler servis, yemek vb. ek külfetlerle karşılaşacak" denildi.

Basın açıklamasında öğrenciler veli olarak isteklerini, veliler de öğrenci olarak seslerini duyurmaya çalıştı. Açıklamaların ardından grup dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber