Yurtta hava tahmini...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2005 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği ve yağışların Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve sabah saatlerinde İç Ege'de etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, öğle saatlerinden sonra İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleriyle Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere (10 ila 12 derece), kuzey, iç ve batı kesimlerde azalacak, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar; genellikle güney ve güneybatı, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, yurdun kuzey,iç ve batı kesimlerinde kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı (yağışlar yağmur, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak, rüzgar ilk saatlerde lodostan, öğle saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek) 8

İstanbul: Çok bulutlu kuzey ve doğusu karla karışık yağmur ve kar yağışlı (rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek) 3

İzmir: Parçalı çok bulutlu 9

Adana: Çok bulutlu ve etkili olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Antalya: Çok bulutlu ve etkili olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (rüzgar lodostan zamanla karayelden kuvvetli olarak esecek) 17

Samsun: Paçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağışlı (yağışlar öğle saatlerinden sonra etkili olmak üzere önceleri yağmur, iç kesimleriyle zamanla il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak) 18

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, 18

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 5

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14 derece.


EDİRNE'DE KAR YAĞIŞI DURDU

Edirne'de hafta sonu başlayan, pazar günü etkisini artıran kar yağışı durdu. Kentte güneşli bir hava hakim olurken, hava sıcaklığının gündüz 0 (sıfır), gece ise eksi 4 derece olacağı belirtildi. Olumsuz hava şartları nedeniyle ilde tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Edirne'de TEM otoyolu, Edirne-Kırklareli, D-100 ve tüm ilçe yolları açık bulunurken, halen 151 köy yolu kapalı durumda. Köylerden 58'ine elektrik verilemiyor, 9 köyün ise telefon bağlantısı bulunmuyor. Şehir içinde kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaşırken, kapalı köy yollarını açmak için Köy Hizmetleri ekipleri çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Karayolları ve belediye ekipleri, sıkıntı yaşanan bölgelerde yol açma ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Edirne Meteoroloji yetkilileri, kar yağışı beklenmediğini belirterek, hava sıcaklığının en yüksek 0 (sıfır) en düşük ise eksi 4 derece olması nedeniyle vatandaşları don olayına karşı uyardı.


Bolu Dağı'nda kar yağışı ulaşımı etkiliyor...

BOLU Dağı'nda kar yağışı nedeniyle ulaşım yavaşlarken, Karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bolu Dağı'nda gece meydana gelen kaza nedeniyle yolda uzun araç konvoyları oluştu.

Bolu ve Düzce'de gece başlayan kar yağışı etkili oldu. Ankara ile İstanbul arasındaki ulaşımı sağlayan Bolu Dağı'nda kar yağışı aralıklarla sürerken, trafik akışı yavaşladı. Ulaşımın zincirsiz sağlandığı Bolu Dağı'nda, Karayolları ekipleri tuzlama ve kar küreme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bolu Dağı Bölge Trafik Müdürlüğü yetkilileri, yola çıkacak sürücülerin araçlarında mutlaka zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları gerektiğini vurgularken, sürücülerin yakın takip ve aşırı hızdan kaçınmalarını istedi.

Bolu Dağı'ndaki Dik Rampa Mevkii'nde saat 02.00 sıralarında Ankara'dan İstanbul yönüne giden Zafer Eğerci yönetimindeki 38 DH 210 plakalı şişe yüklü TIR, önünde giden Fikret Demircan'ın kullandığı 34 ZG 8472 plakalı otomobile çarptıktan sonra, yan tarafında bulunan Necmettin Karakuş'un yönetimindeki 34 GVR 10 plakalı otomobilin üzerine devrildi. TIR'ın altında kalan otomobilde bulunan Ahmet Mercan ve oğlu Serhat Mercan yaralanarak, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. TIR'dan yola devrilen şişeler Karayolları ekiplerince temizlendi. Kaza nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanırken, İstanbul yönüne doğru yaklaşık 4 kilometrelik araç konvoyu oluştu.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar düştüğü Bolu'da kar kalınlığının kent merkezinde 5, Abant ve Bolu Dağı'nda 10, Kartalkaya'da ise 37 santimetreye ulaştığını açıkladı. Düzce'de kent merkezinde kar kalınlığı 8 santimetreye ulaştı.


BURSA'DA KAR SEFERBERLİĞİ

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası kara dönüşürken, Bursa'da dün gece başlayan yağış sonrasında Büyükşehir Belediyesi ekipleri alarma geçti.

Kar yağışı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan ve Meteoroloji'nin ikazının ardından 'hazır kıta' bekleyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün gece saatlerinde başlayan yağış sonrasında yollara düştü. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, kar yağışı sonrasında ilk olarak kavşak ve hastane acil girişlerine müdahale edildiğini, karın etkili olduğu bölgelerde 75 kişilik karla mücadele ekibinin 3 vardiya halinde 24 saat çalıştığını söyledi.

Geçen yıl alınan 2 Mercedes-Benz Unimog U 400 marka kar kürüme ve tuz atma araçlarıyla karla mücadelede daha seri hareket edildiğini belirten Konçak, "Dün gece 3 adet greyder, 3 adet damperli kamyon üzerine monteli tuz atma ünitesi, 11 adet kamyon, 2 adet loder ve 2 adet hidromek olmak üzere 17 adet iş makinesi görev yaptı. Ana arterlerin dışında yağışın en çok etkili olduğu bölgelerde sürekli çalışma yapılarak, yolların kapanması engellendi" dedi.

5 bin ton tuz kapasitelerinin bulunduğunu anlatan Konçak, vatandaşların yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan ana yol ve caddeler için Büyükşehir Belediyesi Hizmet Masası'na ait "ALO 153"ü veya Fen İşleri Daire Başkanlığı'na ait 0-224-248 88 68 nolu telefonları aramalarını istedi.

Meteoroloji yetkililerinin, kar yağışının yarından itibaren etkisini kaybedeceğini bildirdiğini ifade eden Konçak, "Kar yağışı yeniden etkisini gösterdiğinde karla mücadele ekiplerimiz Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer'in dışında Büyükşehir Belediyesi sınırlarına bağlanan yeni ilçelere de hizmet götürecek" diye konuştu.


ESKİŞEHİR'DE KAR YAĞIŞI

Eskişehir'de etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, Eskişehir'i beyaza bürüdü. Sabah işlerine gitmek için yola çıkan Eskişehirliler, beyaz örtüyle karşılaştı. Kara ise en çok, yine çocuklar sevindi. Sabah okula giden çocuklar, kar topu oynayarak gönüllerince eğlendi.

Bu arada, belediye işçileri, parkları temizlemek için yoğun çaba sarf etti. Karayolları ve Köy Hizmetleri ekipleri, halen aralıklarla devam eden kar yağışı yüzünden muhtemel olumsuzluklara karşı hazır bekletilirken, yetkililer sürücülerin buzlanmaya karşı daha dikkatli araç kullanmalarını istedi.


KAR YAĞIŞI, SAKARYA'DA HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Sakarya'da hayatı olumsuz etkiliyor. Dün gece yarısı başlayan kar yağışı nedeniyle, ulaşımda büyük sıkıntı yaşandı.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Sakarya'da da etkisi gösteriyor. Dün gece yarısı başlayan kar yağışı nedeniyle, Sakarya beyaza büründü. Sabah yataklarından kalkan Sakaryalılar, beyaz örtüyle karşılaştı. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda büyük sıkıntı yaşandı. Ulaşım araçları yollarda kalırken, vatandaşlar iş, öğrenciler ise okullarına yaya gitmek zorunda kaldı. Özellikle Sakarya'nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, vatandaşlar özel araçlarını çıkaramadı.

Bu arada, Sakarya Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Hendek İlçesi'nde 1, Sapanca İlçesi'nde 1, Karapürçek İlçesi'nde 2 olmak üzere toplam 4 köy yolunun kapalı olduğu öğrenildi. Ayrıca Hendek İlçesi'nde 11, Geyve İlçesi'nde 12, Taraklı İlçesi'nde 8 olmak üzere toplam 31 köye elektrik verilemediği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber