Soğuk hava hafta sonuna kadar etkili olacak

Haber Giriş : 19 Aralık 2005 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklığı yarın iç ve doğu bölgelerde 8-12 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan "Meteorolojik Uyarı" başlıklı açıklamaya göre, bugün, yurdun batı kesimlerinde kar, güney ve iç bölgelerde yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışlar, yarın Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde devam edecek.

Yağışlar, yarın yurdun kuzeydoğu kesimlerinde etkili olmak üzere, Güneydoğu Anadolu'da yağmur, Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak.

Hava sıcaklığı, yarın iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (8-12 derece) azalacak. Sıcaklık azalmasına bağlı olarak, bugün yurdun iç ve batı kesimlerinde, yarın kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma, don olayı ve sis görülecek.

Çarşamba günü Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da kar, Güneydoğu Anadolu'da yağmur devam ederken, iç ve batı bölgelerde sis, kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanacak.

Soğuk havanın, hafta sonuna kadar yurtta etkili olacağı tahmin ediliyor.

ÜRETİCİLERE UYARI

Öte yandan, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Zirai Meteoroloji ve İklim Rasatları Daire Başkanlığı da çiftçileri don dolayına karşı uyardı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, yurdun soğuk havanın etkisi altında bulunduğu anımsatılarak, bugün, yarın ve Çarşamba günü gecesi tarımsal faaliyetin sürdüğü Ege Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde ve Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde hafif kuvvette, Marmara ve Ege Bölgesi'nin iç kesimlerinde orta kuvvette don olayı beklendiği bildirildi.

Açıklamada, "Bu bölgelerimizde hasat dönemindeki narenciye üreticilerinin ve sera yetiştiricilerinin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilir" denildi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber