Üniversite öğrencilerine yurt müjdesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2005 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARDEMİR ait İşçi Sarayı'nın, yaklaşık 700 öğrenci kapasiteli yüksek öğrenim yurdu binasına dönüştürülmesi için teknik ekip göndereceğini belirtildi

Karabük'e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Karabük Demir Çelik Fabrikaları'na (KARDEMİR) ait İşçi Sarayı'nın, yaklaşık 700 öğrenci kapasiteli yüksek öğrenim yurdu binasına dönüştürülmesi için teknik ekip göndereceğini söyledi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Vali Said Vakkas Gözlügöl, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Ali Öğüten, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ile biraraya gelerek KARDEMİR A.Ş.'ye ait olan ve kullanılmadığı için öğrenci yurdu yapılmak üzere kuruma devredilmek istenen İşçi Sarayı'nda incelemelerde bulundu.

Valilik makamında basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Vali Said Vakkas Gözlügöl, "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, KARDEMİR'e ait olan ancak uzun süredir kullanılmayan İşçi Sarayı'nın yurda dönüştürülmesi konusunda girişimlerde bulundu. Girişimlerin olumlu sonuç vermesi üzerine Karabük'e gelen Albayrak binayı gezerek inceleme yaptı. Albayrak, hemen bir teknik heyet görevlendireceğini belirtti. Şu an ki rakamlara göre bina, 700 kişilik modern bir yurt haline dönüştürülecek" dedi.
Genel Müdür Hasan Albayrak ise, binayı beğendiğini ifade ederek, "Karabük'e 2 fakülte yapılmasıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Bu nedenle fakülte binalarından önce öğrencilerin yurt sorununu çözmek istedik. Hemen harekete geçerek KARDEMİR'e ait ve kullanılmayan işçi sarayını yurt yapmak üzere girişimlerde bulunduk. Olumlu sonuç aldığımız için mutluyum. Bu binayı en kısa sürede teknik heyete incelettirerek, modern bir kız öğrenci yurdu haline gelecek"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber