Gönül, Devlet sırlarını açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2005 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gönül, Türkiye'nin füzelerini açıkladı

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Savunma Bakanı Gönül, vekillerden "Tüfeği bile dışarıdan alıyoruz" şeklinde eleştiriler gelince devlet sırrı sayılabilecek bilgiler verdi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "hamdolsun ki" tüfeğin bile dışarıdan satın alındığı günlerin geride kaldığını belirtirken, "Hamdolsun o günleri geçtik bugün Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacının neredeyse tamamı Türkiye içinden karşılanmaktadır. İran füze yapıyor biz de füzemizi yapıyoruz. Ame menzilinden bahsetmeyeyim" dedi.

Gönül, MSB ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın 2006 bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.

GENELKURMAY ATAŞELERLE PKK'YI ÖZEL GÜNDEMLE KONUŞMADI

CHP'li Şükrü Elekdağ'ın gündeme getirdiği, Genelkurmay Başkanlığı'nın, 19 Ekim'de yabancı büyükelçiliklerin askeri ataşelere vermiş olduğu terör brifingine değinen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Genelkurmay Başkanı'nın yaptığı toplantı periyodik değerlendirme toplantısıdır. Yoksa askeri ataşelerle PKK konusu özel bir gündemle görüşülmüş değildir" dedi.

Bedelli askerlikle ilgili tartışma ve sorulara da değinen Bakan Gönül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avustralya gezisi sırasında gündeme gelen bedelli askerliğin oradaki Türk vatandaşlarının sorunu olmadığını söyledi. Oradaki Türk vatandaşlarının gündeme getirdiği konunun dövizli askerlik olduğunu belirten Gönül, "Dövizli askerlik eğitim süresi 21 güne indirildi. Avustralya'dan gidiş geliş uzun sürdüğü için izinleri yetsin ki bunu yapabilsin. Ancak bazı vatandaşların bu eğitimin kaldırılması talebi var 'geliş gidiş zor oluyor, bize burada eğitim verilsin, biz Türkiye'de paramızı yatıralım' diyorlar. Başbakanımızın 'Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile görüşeceğim' dediği husus bu eğitim süresinin tamamen kaldırılmasıdır" dedi.

İRAN FÜZE YAPIYOR, AMA BİZ DE YAPIYORUZ

ANAP Grup başkanvekili Süleyman Sarıbaş'ın "Tüfeği bile dışarıdan alıyoruz" değerlendirmesini kabul etmeyen Gönül, "Hamdolsun o günleri geçtik bugün Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacının neredeyse tamamı Türkiye içinden karşılanmaktadır. Bunda tüfek dahil, namlusu dahil olarak top da ihtiva edilmektedir. Düşünün ki 105'lik ve 110'luk top namlusu çok zordur bunu Türkiye yapabiliyor" dedi.

Milletvekilleri İran'ın füze yapdığını anımsatınca bu kez Milli Savunma Bakanı Gönül, "İran füze yapıyor biz de füzemizi yapıyoruz. Ame menzilinden bahsetmeyeyim. F16'ların elektronik sistemleri bile Türkiye'de yapılmaktadır. Dışarıdan teknoloji alarak kurulan ASELSAN bu sene Hollanda'ya stinger sattı. Geldiğimiz nokta eskiye kıyasla iftihar edilecek noktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber