Engelleri aştılar, 'gönüllü polis' oldular

AYDIN Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şubesi'nde, 'Engelleri Aşıyoruz, Polis Oluyoruz Projesi' kapsamında eğitimlerini tamamlayan 20 engelliye polis kimlikleri düzenlenen törenle verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Nisan 2013 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelleri aştılar, 'gönüllü polis' oldular

Engelli polisler, kimliklerini aldıktan sonra hazırlanan broşürleri dağıtarak vatandaşları, kontür dolandırıcılarına karşı uyardı.

Aydın Emniyeti Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, 'Engelleri Aşıyoruz, Polis Oluyoruz Projesi' kapsamında Hacı Hüseyin Arslan Rehberlik Araştırma Merkezi'nde eğitim gören 20 engelli öğrenci 'Gönüllü Polis' oldu. Sabah erken saatlerinde polis üniforması giydirilerek okullarından alınan 20 öğrenci, polis eskortu eşliğinde Aydın Polis Meslek Yüksekokulu'na götürüldü. Okuldaki eğitim alanları ve sınıfları gezen öğrenciler, atış eğitimi yapan polis adaylarını izledi. Polis savunma teknikleri hakkında bilgi alan ve narkotik köpeği Ckiara'nın gösterisini izleyen engelli polis adayları daha sonra silah ve anayasa üzerine el basarak, 'Mahallemin, ailemin ve ülkemin gönüllü polisi oluyorum' diyerek, yemin etti.

Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ve Polis Okulu Müdürü Ramazan Erdoğan tarafından 'Gönüllü Polis' kimlikleri dağıtılan engelli öğrenciler, büyük sevinç yaşadı. Kimliklerini gösteren öğrenciler, aileleri ve protokolle hatıra fotoğrafı çektirdi. Büyük mutluluk yaşayan engelliler, 'Polis olduk. Çok mutluyuz. Suçluları yakalayıp, ülkemize hizmet edeceğiz' diyerek sevinçlerini aileleri ve protokoldekilerle paylaştı. Çocuklarının yaşadıkları heyecanı paylaşan aileler de, 'Çocuklarımız sevindiği için bizler de mutlu olduk. Böyle bir etkinliğin düzsenlenmesinde emeği geçenlmere teşekkür ediyoruz' dedi.

Aydın Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ramazan Erdoğan, “Engelli çocuklarımızın polis olarak, okulumuzu ziyaret etmeleri, küçük de olsa bazı etkinliklerde bulunmaları bizleri mutlu etti. Onları yanımızda görmek bütün arkadaşlarımızı heyecanlandırdı. Umarım bu proje çocuklarımız için faydalı olmuştur” dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İbrahim Cihangir, amaçlarının eğitimlerine devam eden 20 engelli öğrenciyi toplumla daha fazla kaynaştırmak ve kendilerine değer verdiğimizi göstermek olduğunu söyledi.

UYARICI BROŞÜR DAĞITTILAR

Gönüllü Polis kimlik kartları alan engelli 20 öğrenci, Aydın Adnan Menderes Bulvarı'nda kurulan standlarda, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyaran broşürleri dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber