Kilis Valisi Tapsız, OSB yatırımcıları ile bir araya geldi

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yatırımcıları ile Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilis Valisi Tapsız, OSB yatırımcıları ile bir araya geldi

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yatırımcıları ile Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, herkesin gayesinin Kilis'in gelişmesi ve kalkınmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Vali Tapsız, “ Bunun için mevcut fabrikaların büyümesi veya genişletilmesi ve yeni fabrikaların açılması gerekmektedir. Fabrikalar büyüyerek daha çok istihdam imkanı ve daha fazla kazanç sağlanacak. Böylece daha fazla vergi verilecek. Devletimiz de temel görevleri olan eğitim, sağlık, savunma gibi görevlerini daha iyi yapabilecek” dedi.

Kilis'in 5.derece yatırım bölgesinde bulunmasından dolayı yurt içinden ve yurt dışından birçok yatırımcının fabrika açmak için talepte bulunduğunu belirten Vali Tapsız, “Ancak mevcut OSB'de yer sıkıntısı var. Yatırımcılara tahsis edilen parsellerin ancak yüzde 10'na fabrikalar ve imalathaneler kurulmuş. Ya bu fabrikaların genişletilmesi lazım ya da boş alanların başka yatırımcılara devredilmesi lazım” dedi

Mevcut OSB'nin genişletilme çalışmalarına da değinen Vali Tapsız, “Mevcut OSB Bölgesinde sanayicilerin taleplerine cevap verecek parsel kalmaması nedeniyle, İlimizi de kapsayan 5084 sayılı Teşvik Kanunu'ndan faydalanmak isteyen yatırımcılara yönelik yaklaşık 300 hektar alanda OSB genişleme faaliyetleri başlatılmıştır. Yer seçim komisyonu tarafından yapılan incelemeler neticesinde, Bakanlığımız tarafından 300 hektar alanın ilk etapta 100 hektar yatırım programına alınmıştır. Bakanlık Kamu yararına istinaden kamulaştırma işlemlerine başlanılmış olup, satın alma ve uzlaşma komisyonu çalışmalarına devam etmektedir. Kamulaştırma işlemleri devam ederken imar planı çalışmalarına da başlanılmıştır. İlave planlama sahalarında parsel büyüklüklerinin ortalama 5 bin ile bin metrekare arasında olması düşünülmektedir. Daha büyük ölçekli sanayi parseline ihtiyaç duyulması halinde parsellerin birleştirilmesi de imkan dahilindedir” dedi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanar, OSB'de kayıtlı bulunan 36 adet yatırımcının, 24'ü faal işletme, 5'i tadilat aşamasındaki işletme, 1'i inşaat aşamasındaki işletme ve 6'sının da faal olmayan işletme olduğunu belirtti.

Daha sonra işletmelerin durumlarının tek tek gözden geçirildiği toplantıda, sorunları ele alınarak çözüm önerileri konuşuldu.

Toplantıya, Vali Süleyman Tapsız'ın yanı sıra, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Bulut, Vali Yardımcısı ve Elbeyli Kaymakamı Meral Uçar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Özçiloğlu, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanar, yönetim kurulu üyeleri ile yatırımcılar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber