21/12/2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 12.00'de TOBB Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak. Saat 15.00'te Vodafone Başkanı Julian Horn-Smith ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Peter Westmacott'u, saat 18.00'de Büyükelçi Nabi Şensoy'u kabul edecek olan Erdoğan, saat 19.30'da da CNN Türk'te Taha Akyol ile canlı yayına katılacak.

TBMM Gündemi
- TBMM Genel Kurulu, saat 11.00'de toplanacak.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 15.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM Ondokuz Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu toplantısı saat 10.00'da yapılacak.
- TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Bakanların faaliyetleri
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ankara'da saat 10.00'da, '1. Buğday Arenası'na katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da saat 11.30'da, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası tarafından düzenlenen 'Geleneksel Toplantı'ya katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da saat 10.00'da, 'Türkiye'de Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim Faaliyetlerinin Desteklenmesi-Yeşil Kutu Projesi'nin protokol imza törenine katılacak.
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara'da saat 10.00'da, İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İİBF Mezunları Derneği Ankara Şubesi tarafından düzenlenen 'Kayıtdışılığın Ekonomimize ve Sosyal Yaşantımıza Etkileri ve Çözüm Önerileri' konulu panele katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 10.15'te Ulus'taki CSO inşaat alanında incelemelerde bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 14.00'te Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan'ı ziyaret edecek
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 19.30'da Sultançiftliği Beyazgül 5 Düğün Salonu'nda gündemi oluşturan konularla ilgili basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Ankara'da saat 14.00'te toplanacak.
- Tusaş Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) ile Alenia firması arasında, Ankara'da saat 16.00'da, Meltem III programı sözleşmesi ile programın ofseti kapsamında 2 anlaşma imzalanacak.
- Karayolları Trafik Güvenliği Kurulu'nun 73. toplantısı, Ankara'da saat 14.00'te yapılacak.
- Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaşı ve yönetim kurulu üyeleri, emekli maaşları ile ilgili olarak Ankara'da basın açıklaması yapacak.
- Ankara Üniversitesi'nin kuruluşunun 60. yıldönümü kapsamında, saat 16.00'da 'Sualtı Yorumları-2005' adlı bir gösteri düzenlenecek.
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara'da saat 19.00'da, İzmir'e ilişkin projelerini anlatacağı bir basın toplantısı düzenleyecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 10.30'da Aksaray İSKİ binasında, İstanbul'un mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelecek. Saat 11.30'da Saraçhane binasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, BEDAŞ Genel Müdürü İbrahim Yıldırım ve AYEDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş ile toplantı yapacak olan Topbaş, saat 14.30'da da, Saraçhane binasında, Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosu İsa Mesut ile görüşecek. Topbaş, saat 15.45'te Saraçhane binasında, iş kadını Sema Küçüksöz ile bir görüşme yapacak.
- DİSK eski Genel Başkanı Abdullah Baştürk, saat 11.00'de Zincirlikuyu'daki mezarı başında anılacak.
- Fly Inn Alışveriş ve Yaşam Merkezi, kuruluşunun 2. yılını, saat 13.00'ten itibaren, ünlü mankenler Aysu Baceoğlu, Tuğba Özay ve Ece Gürsel'in katılacağı zevkli ve renkli bir organizasyonla kutluyor.
- Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Haliç Üniversitesi arasında gerçekleştirilen "Üniversite-İş Hayatı-İş Birliği Protokolü", Eresin Topkapı Otel'de saat 18.00'de düzenlenecek törenle imzalanacak.
- Tuzla Belediyesi'nin düzenlediği ve Prof. Dr. Ahmet Ercan, Mesut Pektaş gibi ünlü isimlerin katılacağı 'Deprem ve Kentsel Dönüşüm' başlıklı panel, 10.00-13.00 saatleri arasında, Tuzla İBB İG Kültür Merkezi'nde yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------

Ford Otosan'ın basın toplantısı
- Ford Otosan Genel Müdürü Turgay Durak'ın, Ford Otosan'ın 2006 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı projelere ilişkin toplantısı, saat 11.30'da Swissotel - Bern Salonu'nda yapılacak. Toplantıya Ford Otosan Genel Müdürü Turgay Durak'ın yanısıra Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Michael Flewitt de katılıyor.

Turklider'in basın toplantısı
- Türklider sisteminin vizyonu, projeye destek veren Microsoft Türkiye, HP Türkiye, Sabancı Telekom, PBS, SFS Man, Spintek ve SAY Ajans Genel Müdürleri'nin katılacağı basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanıyor. Toplantı, saat 09.00'da Levent Harmancı Giz Plaza'daki Elgiz Proje 4L Çağdaş Sanat Müzesi'nde yapılacak.

Eczacıbaşı'nın toplantısı
- Eczacıbaşı'nda 'Yaratıcı ve Yenilikçi Buluşmalar Günü' etkinliği, saat 12.00'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Toplantıya Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da katılacak.

Oracle Türkiye'den yıllık değerlendirme toplantısı
- Oracle Türkiye'nin 2005 yılı değerlendirmesi ve 2006 yılı hedefleriyle ilgili basın toplantısı, saat 10.00'da Hyatt Otel'de yapılacak. Toplantıya Oracle Türkiye Genel Müdürü Atilla Kıral, Oracle Türkiye İş Uygulamaları Ülk amı sözleşmesi ile programın ofseti kapsamında 2 anlaşme Müdürü Gürhan Kalelioğlu ve Oracle Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçer de katılacak.

İstanbul Halk Ekmek'in basın toplantısı
- İstanbul Halk Ekmek'in basın toplantısı, saat 10.00'da Edirnekapı'daki İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürlüğü'nde yapılacak.

Antalya Belediye Başkanı'nın İstanbul'da basın toplantısı
- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, saat 09.30'da İstanbul Swissotel'de turizm sezonu ve diğer gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Osmanlı modası toplantısı
- İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide Osmanlı modasının tarih boyunca Avrupa'ya etkisi görüntülerle sunulacak. Toplantı, saat 13.00'te İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Yerleşkesi'nde yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------

Irak'taki parlamento seçimleri
- 15 Aralık'ta yapılan seçimlerin sonuçlarının açıklanmasına devem ediliyor. Irak'ta koalisyon hükümeti kurulacağı tahmin ediliyor.

İran'ın nükleer faaliyetleri
- İranlı yetkililer ile Avrupa Birliği yetkilileri, İran'ın tartışılan nükleer faaliyetleri konusunda uzlaşmaya varabilmek için Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya geliyor.

Şiddetli kış depremzedeleri tehdit ediyor
- BM ve uluslararası yardım kuruluşları Pakistan'daki yüz binlerce depremzede için yardımlara devam edilmesini istedi.

Saddam'ın yargılanmasına devam ediliyor
- Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in yargılanmasına devam ediliyor. Mahkemede yeni şahitler dinlenecek.

Sırp savaş suçlularının yargılanması
- 1995'teki Srebrenica katliamını gerçekleştirenler arasında olan 5 Sırp'ın Belgrad'da yargılanmasına devam ediliyor. Sırp savaş suçluları ilk kez kendi ülkelerinde yargılanırken, 'Akrepler' grubunun eski komutanı Slobodan Medic sorgulanacak.

Elton John evleniyor
- İngiltere'de eşcinsel ilişkilere yasal tanıma veren 'Sivil Ortaklık' kanunu yürürlüğe girerken, ünlü şarkıcı Elton John, uzun süredir birlikte yaşadığı partneri David Furnish ile sivil ortaklık kurmak için bir tören düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ
---------------------

- Fortis Türkiye Kupası'nda bugün 6 karşılaşma oynanacak. Karşılaşmalarım saatleri ve oynanacak stadlar şöyle:
A Grubu
Giresunspor - Diyarbakırspor saat 14.00 Giresun Atatürk Stadı
B Grubu
Tarsus İdmanyurdu - Ankaragücü saat 14.00 Tarsus Stadı
Fenerbahçe - Gaziantepspor saat 20.00 Şükrü Saraçoğlu Stadı
C Grubu
Fatih Karagümrük - Trabzonspor saat 14.00 Ali Sami Yen Stadı
D Grubu
İnegölspor - Sarıyer saat 14.00 İnegöl Stadı
Samsunspor - Konyaspor saat 14.00 Samsun 19 Mayıs Stadı
- Uluslararası ARC Yelken Yarışması'nda 2. olan Türk ekibi, saat 11.30'da Atatürk Havaalanı'ndaki CIP Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber