Balıkesir'de asfalt parası alınmayacak

Balıkesir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'de asfalt parası alınmayacak

Toplantıda büyükşehir belediyesi olan Balıkesir'de asfalt parasının sonraki yıllarda vatandaşlardan alınmaması için gündeme ek madde konularak oylama yapıldı. Öneri, 19 kabul 10 çekimser oyla kabul edildi.

Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda yıkılan Hal binası projesine Mimar Cengiz Dikici ve Avukat Birol Şahin tarafından yapılan itirazlar görüşüldü. İtirazlar 16 oya 14 oy karşılığında reddedildi.

Belediyenin 307 sayfadan oluşan raporunun değerlendirildiği toplantıda Belediye Meclis üyesi Mustafa Bilsem belediyenin faaliyetlerini anlattı. Belediyenin faaliyetleri yeterlilik oylaması ile değerlendirildi. 16 oy belediyenin faaliyetlerini yeterli görürken 14 oy yetersiz gördü. AK Parti adına söz alan Meclis Üyesi Kemal Büyükakın, kendilerinin yol gösterici olmaya çalıştıklarını ancak ret oyu vereceklerini kaydetti.

Belediye Meclisi'nde halk arasında asfalt parası olarak bilinen yol harcamaları katkı payı yeniden gündeme geldi. Konunun meclis saatinde gündeme alındığını belirten Meclis üyesi Kemal Büyükakın, konunun kanun maddelerinin incelenmesi gerektiğini söyleyerek çekimser kalacaklarını belirtti. Belediye Başkanı İsmail Ok, hiç bir zaman Balıkesir halkını kandırıp oy peşinde olmadıklarını söyledi. Başkan Ok, "Balıkesir gündeminde asfalt parası kalmasın. 4 yıldan bu yana haklı bir mücadele verdik. Biz hiç bir zaman Balıkesir halkını kandıralım, oyları lehimize çevirelim demedik. 6330 sayılı Büyükşehir Belediye kanunu gereği konuyu meclise getirdik. Danıştay 1. Dairesi'nin 2012 yılında aldığı asfalt parası kararı ortada. Yarın hukuk böyle demiş ama milletten bu parayı alayım diye bir düşüncenin önüne geçmek için bu konuyu meclise getirdik" dedi.

Asfalt parasının gelecek dönemlerde de alınmamasına yönelik olan ek gündem maddesi belediye meclisinde oylandı. 19 kabul 10 çekimser oy ile kabul edilen asfalt parası maddesi ile büyükşehir belediye olan Balıkesir'de, vatandaşlardan asfalt parası alınamayacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber