Afet bilinci eğitmen eğitimi başladı

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Dilaver, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkalığınca Afetlere Hazır Bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği'nin başlatıldığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2013 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afet bilinci eğitmen eğitimi başladı

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Dilaver, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkalığınca Afetlere Hazır Bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği'nin başlatıldığını söyledi. Program kapsamında hazırlanan eğitimlerin birinci oturumlarının 3-5 Nisan tarihleri arasında yapıldığını kaydeden Dilaver, eğitim programlarının 8-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ikinci oturum ile tamamlanacağını belirtti.

Dilaver yaptığı açıklama, “Modern Afet Yönetimi anlayışı içinde önemli yere sahip olan risk yönetimi aşamasının en etkin bileşenlerinden biri; afetlere karşı hazırlıkta, halkın bilinçlendirilmesi ve eğitimler ile birey, kurum, kent ve toplumun afetlere hazır ve dirençli hale getirilmesidir. Bu önemli hedef doğrultusunda, 2013 yılı içerisinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımızca 'Afetlere Hazır Bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği' başlatılmıştır” dedi.

Dilaver konuşmasında, “Başkanlığımızca, doğal ve insan kaynaklı afetlere karşı birey, kurumlar ve toplum olarak hazırlanabilmemiz için, en kısa sürede ve öncelikle öğrenmemiz gereken temel afet bilinci ve belli başlı bilgi, beceri ve davranış şekillerini içeren eğitimlerin, çözüm ortakları ile birlikte yaygınlaştırılması önemli hedeflerden biri olarak belirlenerek, 2013 yılında 'Afetlere Hazır Bir Türkiye İçin Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği' başlatılmıştır. Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul, Afete Hazır İşyeri, Afet Gönüllüsü Gençler kampanyaları Afete Hazır Türkiye temalı projeyi ortaya çıkaracaktır. Tüm bu programı düzenleyen ve eğitimlere katılan meslektaşlarıma başarılar diliyor ve eğitim seferberliğinin bölgemiz ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Dilaver, Eğitim seferberliği boyunca gerçekleştirilecek olan her iki oturum sonunda; Sakarya, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinden oluşturulan 64 personele eğitmenlik eğitimi verileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber