Başesgioğlu: Asgari ücreti belirlerken piyasa değerleri gözetilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2005 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, asgari ücret belirlenirken, piyasa dengelerinin de gözetilmesi gerektiğini söyledi.

Kırıkkale Valiliği'ni ziyaretinde konuşan Başesgioğlu, işsizlik konusuna çok önem verdiklerini ifade eden Başesgioğlu, işsizliğin Türkiye'de yapısal bir sorun haline geldiğini, sorunun çözümü için idari, yasal ve ekonomik tedbirler almayı sürdürdüklerini anlattı.

AB'den alınan 32 milyon avro tutarındaki fonla 245 proje uygulandığını bildiren Başesgioğlu, 50 bin kişiye bu projeler çerçevesinde eğitim verildiğini belirtti.

Başesgioğlu, sorular üzerine, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugünkü toplantısının ardından, 1 Ocak 2006'dan itibaren geçerli olacak asgari ücretin muhtemelen açıklanacağını ifade etti.

Asgari ücretin tespitinde işçi ve işveren kesimlerinin geçmişten kalan ihtilafının devam ettiğini belirten Başesgioğlu, asgari ücretin yüksek olmasının vergi ve primler dikkate alındığında, devletin lehine olduğunu söyledi.

Başesgioğlu, hükümet olarak asgari ücrette son 3 yıldır büyük artışlar yaptıklarını kaydederek, "Buna karşın asgari ücretin satın alma gücünün bir ailenin ihtiyaçlarını tümüyle karşıladığı söylenemez" dedi.

Bakan Başesgioğlu, Türkiye'de bir süre daha asgari ücretin komisyon tarafından belirlenmesinde fayda olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber