Unutamadığı Hakkari'ye 18 yıl sonra öğretmen olarak döndü

HAKKARİ'de babasının memuriyeti nedeniyle iki yıl kalan Serap Kaya, üniversiteyi bitirerek ilk tercih ettiği Hakkari'ye 18 yıl sonra öğretmen olarak atandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Unutamadığı Hakkari'ye 18 yıl sonra öğretmen olarak döndü

Ticaret Meslek Lisesi'nde öğretmen olan ve aynı okula bağlı Adile Sultan Kız Pansiyonu'nda Müdürlük yapan Diyarbakırlı Serap Kaya, Hakkari'de geçirdiği iki yılı hiç unutamadığını ve büyük bir istekle Hakkari'ye geldiğini söyledi.

Hakkari Ticaret Meslek Lisesi'nde açıköğretim öğrencilerinin turizim işletmeciliği öğretmenliği ve aynı okulun kız pansiyonununun müdürlüğünü yapan 28 yaşındaki Serap Kaya, 18 yıl önce Hakkari'de 4 ve 5'inci sınıfı okudu. Cezaevinin müdürlüğünü yapan babasının görevi nedeniyle Hakkari'de sadece 2 yıl kalabilen Serap Kaya, aradan geçen zaman içerisinde Hakkari'yi unutmadı. Üniversiteye bitirdikten sonra Hakkari halkının kendilerine gösterdiği misafirperverliğin de etkisi ile Kaya, atama beklerken, ilk tercihini Hakkari için kullandı. 3 yıldır Hakkari'de hem öğretmenlik hem de pansiyon müdürlüğü yapan Serap Kaya, vefa borcunu ödemek için elinden gelini yaptığını söyledi. Müdürü olduğu kız pansiyonunda öğrencilere anne şefkati ile yaklaştığını belirten Serap öğretmen, boş zamanlarında da öğrencileri ile birlikte pansiyon bahçesinde basketbol oynuyor.

İKİNCİ MEMLEKETİM

Çocukluğunun 2 yılının Hakkari'de geçmesine rağmen kendisini Hakkarili gibi hissettiğini belirten Serap Kaya, buranın görülmeye değer bir yer olduğunu ve hizmet etmenin ayrıcalık olduğunu anlattı. Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber