Banka soyguncusu madeni 8 bin TL ağırlık yapıyor diye atmış/ Video

Çuval içindeki madeni 8 bin lirayı 'ağırlık yaptığı' gerekçesiyle yolda araziye fırlattık.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Nisan 2013 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da içinde 2 bankaya ait yaklaşık 2 milyon lira paranın bulunduğu özel bir para nakil şirketine ait araçla izini kaybettirdikten sonra Mersin'de yakalanan 27 yaşındaki şoför Mehmet Dağhan ve soygunu birlikte planlayıp yaptıkları aynı yaştaki Hasan Cingöz, tutuklandı. Mehmet Dağhan'ın, harcadığını söylediği 65 bin liradan, çuval içindeki madeni 8 bin lirayı 'ağırlık yaptığı' gerekçesiyle yolda araziye fırlattıklarını, 8 bin lirasıyla 4 adet cep telefonu ve geri kalan kısmını da Mersin'de yeni kiraladığı eve eşya alıp, borçlarına dağıttığını iddia ettiği öğrenildi.

Konya'da özel bir para nakil şirketinde şoför olan Mehmet Dağhan ve güvenlik görevlisi Fırat Boz, geçen cuma günü Karaman'da bulunan 2 özel bankaya ait yaklaşık 2 milyon lirayı Konya'daki Merkez Bankası'na getirmek üzere yola çıktı. Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi'nde bir alışveriş merkezinin önünde duran Mehmet Dağhan, acıktığını söyleyerek yanında bulunan güvenlik görevlisi Fırat Boz'u yemek almaya gönderdi.


*2 milyonluk hırsızı MOBESE yakaladı


Fırat Boz'un alışveriş merkezine girmesinden hemen sonra Mehmet Dağhan, para nakil aracıyla birlikte uzaklaştı. Döndüğünde para nakil aracını yerinde bulamayan Fırat Boz, yaklaşık 1 saat sonra durumu polise bildirdi. Polis Mehmet Dağhan'a ulaşamayınca, takip sisteminden aracın Selçuklu İlçesi Sille Parsana Mahallesi Yelda Sokak'ta olduğunu belirledi. Sevk edilen ekipler aracın terk edildiğini ve kasadaki 2 milyon liranın da yerinde olmadığını belirledi.

İŞYERİNE SAHTE SABIKA KAYDI VERMİŞ

Şüphelinin aracı bıraktığı yerden yaklaşık 150 metre uzaklıktaki evine giden polis, olaydan 3 gün önce taşındığını tespit etti.

'Yağma ve yaralama' gibi çeşitli suçlardan poliste 16 suç kaydı bulunan evli ve 1 çocuk babası Mehmet Dağhan'ın 1 hafta önce işe başladığı ve iş başvurusunda sahte adli sicil kaydı kullandığı belirtildi.

POLİS MOBESE KAMERALARIYLA İZ SÜRDÜ

Olayın ardından çalışma başlatan polis, para nakil aracının terk edildiği bölgedeki 50 güvenlik ve MOBESE kamera kayıtlarını tek tek inceledi. Bununla birlikte yine aynı bölgede 75 kişinin ifadesine başvurdu.

Araştırma sırasında Mehmet Dağhan'ın, para nakil aracını terk ettiği yerde kendisi gibi poliste suç kaydı bulunan Hasan Cingöz ile buluştuğunu belirledi. Şifreli kasaları açan Dağhan ve Cingöz'ün paraları kiraladıkları otomobile taşıdıktan sonra, uzaklaştıkları saptandı. Hasan Cingöz'ün yakınlarına ulaşan polis, Mersin'de akrabaları olduğunu belirledi. Bunun üzerine Konya- Mersin güzergahındaki tüm MOBESE kamera kayıtları da tek tek incelendi.

Mehmet Dağhan, eşi, çocuğu ve Hasan Cingöz ile kiraladıkları ikinci otomobille Mersin'e gitmek üzere yola çıktıklarını belirleyen ekipler, Mersin polisiyle de irtibata geçti. Dağhan ve Cingöz, dün gece yarısı Cingöz'ün Mersin'deki akrabalarının evinde yakalandı.

SOYGUNU ÇİLİNGİR SOFRASINDA PLANLAMIŞLAR

Nakil şirketinde çalıştığı bir hafta süre içinde yaklaşık 7 milyon lira nakil gerçekleştirdiği belirtilen Mehmet Dağhan'ın, soygunu Hasan Cingöz ile kurdukları çilingir sofrasında planladıkları öne sürüldü. Eşi ve çocuğunu Mersin'de kiraladığı yeni evde bırakmayı düşünen Dağhan'ın, Cingöz ile birliktede gemiyle KKTC'ye kaçmayı planladıkları belirtildi. 8 BİN LİRA AĞIRLIK YAPIYOR DİYE ATMIŞLAR

Nakil aracından aldıkları 2 milyon liranın 8 bini madeni olmak üzere 65 bin lirasını harcadıkları ortaya çıkarken paranın diğer bölümü de ele geçirildi. Mehmet Dağhan'ın, polise verdiği ilk ifadesinde harcadığını söylediği 65 bin liradan, çuval içindeki madeni 8 bin lirayı 'ağırlık yaptığı' gerekçesiyle yolda araziye fırlattıklarını, 8 bin lirasıyla 4 adet cep telefonu ve geri kalan kısmını da Mersin'de yeni kiraladığı eve eşya alıp, borçlarına dağıttığını iddia ettiği öğrenildi. Şüphelilerin Mersin'e giderken de genellikle dağ yollarını kullandıkları, ayrıca kendilerine ait cep telefonlarının 'SİM' kartlarını da kırdıkları belirtildi. Güvenlik görevlisi Fırat Boz, olaydan sonra gözaltına alınmış ve adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber