Şeker Kurulu üyeleri görevden alınacak

Tasarı ile Şeker Kurumunun ismi "Şeker Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu" olarak değiştirilmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şeker Kanunu tasarısı 8 Nisan 2013 tarihi itibariyle Meclise sevk edildi.

Tasarının geçici maddelerine göre şuanki Şeker kurulu üyeleri, genel sekreterler görevden alınmaktadır. İlgili geçici maddeler şu şekildedir:

Şeker Kurulu Başkan ve üyeleri

GEÇİCİ MADDE 3- (1) Bu Kanunun yayımı tarihinde görev yapmakta olan Şeker Kurulu Başkan ve üyelerinin üyelikleri, bu Kanunun yayımı tarihinde sona erer. Bunlar, bu Kanun hükümlerine göre Kurul Başkan ve üyeleri atanıncaya kadar bu Kanunla Başkan ve üyelere verilen görevleri yapmaya ve malî ve sosyal haklarını bu maddenin yayımı tarihinden önce yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre almaya devam ederler.

Personele ilişkin geçiş hükümleri

GEÇİCİ MADDE 4- (1) Bu maddenin yayımı tarihinde Şeker Kurumunda, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı ve Grup Başkanı kadrolarında asaleten atanmış bulunanların görevleri bu maddenin yayımı tarihinde sona erer ve bunlardan 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlan taşıyanlar ekli (2) sayılı liste ile ihdas edilen Başkan Danışmanı kadrolanna hiçbir işleme ve tebligata gerek kalmaksızın atanmış sayılır. Bunlar Başkan tarafından belirlenen görevleri yürütür. Bu fıkra ile ihdas edilen Başkan Danışmanı kadrolan, herhangi bir sebeple boşalması hâlinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber