Bakan Çelik'in tek rakibi Hilton

Haber Giriş : 22 Aralık 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Bankası, Milli Eğitim Bakanlığı orta eğitim müfredatının geliştirilmesi için vereceği 80 milyon dolarlık krediyi geciktirince Bakan Hüseyin Çelik isyan etti. Geçen hafta Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Andrew Vorkink'le bir araya gelen Çelik, kredi konusunda uzlaşamadı. Bunun üzerine Çelik, ?Biz müstemleke devleti miyiz? Sonuçta hibe etmiyorsunuz, kredi veriyorsunuz. Parayı kendi belirlediğimiz yerlere harcarız. Niye sürekli erteliyorsunuz? diye tepki gösterdi. Olay, Vorkink'in Bakan Çelik'in sözleri karşısında alttan alması ile tatlıya bağlandı. Kredinin önümüzdeki hafta netleşmesi bekleniyor.

KEMAL ABİ'YE RAĞMEN

Bakan Çelik, öğretmen evleri konusunda da müjde verdi. Çelik, ?Otelcilerle bir araya geldiğimde Türkiye'nin en büyük işletmecisini sordum, kimse bilemedi. Çünkü en büyük işletmeci benim. 833 öğretmenevimiz, 20 bin yatağımız var? dedi. Öğretmenevlerinin kendi yağlarında kavrulduklarını ve bakanlığa maliyetlerinin olmadığını anlatan Bakan Çelik, ?Ben Kemal abiye (Unakıtan) katılmıyorum. Kemal Abi'ye rağmen biz öğretmenevlerinin geliştirilmesini planlıyoruz? ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, devlet okullarına, kayıtlar sırasında, ikametgah belgesi yerine ?beyanın ? esas uygulamasının önümüzdeki eğitim yılında başlayacağını açıkladı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber