Mobilya ve Dekorasyon öğretmenliği mezunları mağdur

Haber Giriş : 22 Aralık 2005 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş ve Teknik Eğitimi Öğretmenliğine Başvuramamamız Haksızlıktır

Teknik Eğitim Fakülteleri Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği mezunlarına İş ve Teknik Eğitimi öğretmenliğine başvuru hakkı verilmemesi ve ders içeriği bakımından daha alakasız olan Çiçek, Örgü, Dokuma Öğretmenliği, Nakış Öğretmenliği gibi bir çok bölüm mezunlarına bu hakkın verilmesi büyük haksızlıktır. Bu konuyu yaklaşık 4 yıldır gündeme getirmek için çaba harcıyoruz ama maalesef bir sonuç yok.

Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği bölümü olarak eğitimimiz boyunca görmüş olduğumuz bazı dersler; Mesleki Teknik Resim, Perspektif 1-2-3, İç Mekan Tasarımı, Mobilya ve Dekorasyonda Süsleme, Dekorasyon Teknikleri, Üst Yüzey İşlemleri 1-2, Döşeme Teknolojisi, Mobilya Stilleri ve Estetik, Mobilya Konstrüksiyonu, Ağaç Malzeme Teknolojisi, Pratik Elektrik Bilgisi, İşletme Bilgisi dersleridir. Ayrıca sekiz (8) dönem boyunca uygulamalı olarak atölye çalışmaları yapmış ve formasyon derslerini de almış bulunmaktayız.

İlköğretim kurumlarında verilen İş ve Teknik Eğitimi dersinin içeriği ile yukarıda isimleri geçen derslerin içerikleri örtüşmektedir. İş ve Teknik Eğitimi dersini vermeye yeterli olduğumuz halde bu branş için yapılan atamalarda Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği mezunlarına yer verilmemektedir. Zaten her yıl öğretmen atamalarında 10 kişi 20 kişi 30 kişi gibi kontenjan verilmesi bizleri mağdur etmektedir, birde bu konudaki mağduriyetimiz olunca durum daha da vahimleşmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığımız ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığımız başta olmak üzere ilgili diğer kurumaları bu haksızlığı kaldırmaları için göreve davet ediyor ve artık sesimizi duyun diyoruz. Eğer bu konu incelenirse İş ve Teknik Eğitimi mezunlarından sonraki hakkın Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenlerinin olduğu görülecektir.

Haberi yazan: Dolunay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber