23/12/2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2005 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ankara'da saat 10.30'da Milli Egemenlik Resim Yarışması sergi ve ödül töreni ile 85. yıl kutlamaları kapanış programına katılacak.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 11.00'de toplanacak.

Bakanların faaliyetleri
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 10.30'da TBMM Şeref Holü'nde '85. Yıl Milli Egemenlik Yağlı Boya Resim Yarışması' ödül törenine, saat 19.00'da sinema bölümü öğrencilerinin kısa film projelerinin desteklendiği 'Geleceğin Sineması Ödül Töreni'ne katılacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İş Bankası'nın Türkiye Satranç Federasyonu'nun resmi sponsoru olması sebebiyle İş Kuleleri 41. katta saat 10.30'da düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Halkın Kurtuluş Partisi Ankara İl Örgütü, saat 12.30'da asgari ücrete yapılan zamla ilgili basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık olağan basın toplantısını düzenleyecek.
- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, saat 11.00'de, Sincan-Yenikent Alt Gelir Grubu Projesi kapsamında yaptırılan 252 konutun Hak Sahipliği ve Konut Seçme Önceliği belirleme kurası gerçekleştirilecek.
- Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin 5. Ulusal Kongresi, Ankara'da saat 10.00'da yapılacak.
- "OSB'deki KOBİ'lerin Verimliliğinin Artırılması Projesi" ile ilgili olarak Ankara'da saat 14.00'te basın toplantısı düzenlenecek.
- Kamu İhale Kurumu Başkanı Sener Akkaynak, Ankara'da saat 10.30'da basın toplantısı yapacak.
- Haber-Sen, Ankara'da saat 13.00'te, Türk Telekom'un satışıyla ilgili olarak, 'Aşımıza, İşimize ve Kurumumuza Sahip Çıkıyoruz' başlıklı bir basın açıklaması düzenleyecek.
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara'da saat 10.30'da, 3 yıllık ekonomik program ve 2006 yılı bütçesi ile ilgili basın toplantısı yapacak.
- Ölen Birtan Altınbaş'ın davası, Ankara'da saat 10.30'da, işkence yaptıkları iddiasıyla yargılanan 19 polisin duruşması ise saat 10.10'da başlayacak.
- Ankara Güven Hastanesi tarafından, saat 19.30'da bir kokteyl verilecek.
- Real-Hipermarketler Zinciri TİSVA tarafından düzenlenen yardım kampanyası ile ilgili olarak Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenlenecek.
- TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 50. yıl kutlama programı, ''50 Yılda Katkı Verenler" karikatür sergisiyle başlayacak.
- TCDD Sanat Galerisi'nin ev sahipliğinde, saat 18.00'de Belkıs İlgi'nin resim, Tülay Aytekin'in çini çalışmaları sergilenecek.
- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 14.00'te, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yıldönümü nedeniyle hazırlanan 'Atatürk ve Cephe' isimli fotoğraf sergisinin açılışını yapacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bilgi Üniversitesi'nin 'Santral İstanbul Projesi'ndeki stratejik kurucu ortakları Ciner Grubu ve Doğuş Grubu ile Eski Silahtarağa Elektrik Santrali'nde düzenlenecek imza törenine katılacak.
- Küçükçekmece Belediyesi, saat 19.00'da Radisson Sas Otel'de bir yemek düzenleyecek. Yemeğin geliri Pakistan'a gönderilecek.
- Tuzla Belediyesi, saat 19.00'da Tuzla İBB İG Kültür Merkezi'nde Mevlana'nın ölümünün 732. yıldönümü nedeniyle bir tören düzenleyecek.
- TUYAB'lılar, saat 12.00'de İHD'de, bazı cezaevlerinde yaşandığı iddia edilen hak ihlalleri ile ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- Ünlü Sanatçı Adnan Şenses, yeni albümü 'Adnan Şenses Klasikleri Altın Seri'nin tanıtımını, İMÇ 6. Blok'ta saat 13.00'te düzenleyeceği lahmacunlu ve içli köfteli bir törenle kutlayacak.
- Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin düzenleyeceği yeni yıl etkinliği, saat 13.30'da hastanenin Mazhar Osman Salonu'nda yapılacak.
- İstanbul Üniversitesi Kariyer Günleri kapsamında gerçekleşecek olan ve ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın katılacağı söyleşi, saat 15.00'te, İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

İş Bankası'nın basın toplantısı
- İş Bankası'nın Türkiye Satranç Federasyonu'nun resmi sponsoru olması ile ilgili basın toplantısı, saat 10.30'da İş Kuleleri 41. katta yapılacak. Toplantıya Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı da katılacak.

Akaryakıt ve LPG sektörü toplantısı
- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) himayesinde bir araya gelecek Türkiye akaryakıt ve LPG sektör temsilcileri, 2005 yılını ve 2006 yılı beklentilerini değerlendirecek. Konferansın açılış konuşması, EPDK Başkanı Yusuf Günay tarafından yapılacak. Toplantı, saat 09.00'da Conrad Otel'de gerçekleştirilecek.

Okan Üniversitesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı
- İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Erhan Batur, saat 16.00'da Kadıköy Okan Üniversitesi'nde Türk sanayini ilgilendiren "İş Sağlığı ve Güvenliği" konusu hakkında bilgi verecek.

Eminönü fotoğraf sergisi açılışı
- "Geçmiş Zaman Olur ki, Eminönü" isimli fotoğraf sergisi, saat 17.00'de Eminönü Belediyesi Küçükayasofya Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde açılacak. Açılışa, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er de katılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

Irak'ta seçim sonuçları
- Şiddetin sürdüğü Irak'ta seçim sonuçları ve sonrası dönem için geri sayım devam ediyor.

Şiddetli kış depremzedeleri tehdit ediyor
- BM ve uluslararası yardım kuruluşları, Pakistan'daki yüz binlerce depremzede için yardımların artırılarak devam ettirilmesini istedi. Yetkililer, yeterli yardım yapılmaması durumunda çoğunluğu çocuk on binlerce kişinin soğuktan ölebileceği uyarısını sürdürüyor.

Saddam Hüseyin'in yargılanması
- Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'i yargılayan mahkeme, duruşmayı 24 Ocak 2006'ya erteledi. Saddam'ın mahkeme sonucunda suçlu bulunması halinde idama mahkum edileceği ifade edilirken, konunun dünya kamuoyundaki yankıları sürüyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları
- İslami Cihat Örgütü'nün gerçekleştirdiği roketli saldırı sonucu 5 İsrail askerinin yaralanmasının ardından, İsrail askerleri tarafından Gazze'nin kuzeyindeki bölgelere karşı saldırı düzenleniyor.

SPOR GÜNDEMİ
--------------------

- Türkiye A Milli Basketbol Takımı oyuncuları Mirsad Türkcan ve İbrahim Kutluay, saat 16.00'da Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda imza gününe katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber