Konut kredisi komisyon bedelini geri aldı

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde bir bankadan konut kredisi çeken tüketici, komisyon bedeli olarak alınan parayı mahkeme kararıyla geri aldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 15:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Konut kredisi komisyon bedelini geri aldı

İlçede yaşayan emekli Dursun Aksoy, 2009 yılında 18 bin lira tüketici kredisi çektiğini belirterek, "haberleşme ve istihbarat komisyonu" bedeli olarak alınan 378 liranın iadesi için Abana Tüketiciyi Koruma Derneğine başvurduğunu söyledi.

Derneğin bankaya gönderdiği ihtarnameye olumsuz yanıt gelmesi üzerine Bozkurt Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti'ne müracaat ettiğini aktaran Aksoy, heyetin de komisyon ve masraf bedelinin iadesine karar verdiğini belirtti.

Bankanın iade kararına itiraz ederek İnebolu Asliye Hukuk Mahkemesinde karşı dava açtığını vurgulayan Aksoy, 'Banka, tüketici hakem heyetinin kararının iptali için karşı dava açtı. 6 ay süren dava sonucunda mahkeme, bedelin tarafıma ödenmesine dair hakem heyetinin kararını onadı. Dava sonuçlanınca da 378 liralık bedel tarafıma geri ödendi' diye konuştu.

Tüketici Koruma Derneği Abana Şube Başkanı Halil Yazıcı da kredi çeken tüketicilerin masraf bedelinin iadesi için derneğe başvuruda bulunduğunu, çoğu zaman alınan kararların tüketicilerin lehine olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber