Rüşvet yerine cinsel ilişki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2005 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen operasyonda, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaşanan rüşvet ve seks skandalı da gizli kamera görüntüleriyle ortaya çıkarıldı. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne ait 5 ve polise ait 2 odaya yerleştirilen gizli kameralar, Türkiye'ye giriş yapanlardan alınan rüşveti tek tek saptadı. Bazı gümrük memurlarının da rüşvet almaktansa yabancı uyruklu kadınlarla devletin resmi odalarında cinsel ilişkide bulundukları görüldü.

'Bu görüntü montaj'
Zanlıların ifadeleri alınırken, savcı tarafından sanık ve avukatlara da izlettirilen görüntülerin birinde, bir gümrük muhafaza memurunun odadaki diğer görevlileri dışarı çıkararak yabancı uyruklu kadınla cinsel ilişkiye girişi tüm detaylarıyla kaydedildi. Savcının "Bu kişi sen misin?" sorusuna, kayıtlara rağmen "Hayır, bu görüntü montaj" yanıtını veren gümrük memuru, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Başka gümrük memurlarının da cinsel ilişki sırasında kaydedilmiş görüntülerinin olduğu belirtildi.

Rüşvet kasası
Görüntülerde rüşvet paylaşımı en ince ayrıntılarına kadar belirlendi. Gümrük memurları ve polislerin, yurtdışından giriş yapanlardan aldıkları rüşvetleri, evrakın arasına koyarak daha sonra bir kasaya yerleştirmeleri ve mesai bitiminde de kasadan çıkararak bir masanın ortasında paylaşmaları da gizli kamera görüntülerinde yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber