Başkan Günaydın 'yeni şehri' anlattı

Isparta Belediye Başkanı, Cünür Mahallesi'nde 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Günaydın 'yeni şehri' anlattı

Düzenlediği basın toplantısında çalışmalarla ilgili bilgi veren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 6 bin konutun yapılacağı alanda altyapı çalışmalarının devam ettiğini, alanda 30 kilometre su ve kanalizasyon ile 58 kilometre yağmur suyu hattı döşediklerini ifade etti. Başkan Günaydın, "Alana 4 bin kamyon asfalt dökülecek. 50 bin kamyon dolgu malzemesi döküldü. TEDAŞ'la da elektrik hatlarının döşenmesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Toplam 16 milyon ile 18 milyon lira arasında bir rakama mal olacak. Bunu Bayındırlık rakamlarıyla yapsaydık 55 milyon liraya mal oluyordu. 37 milyon lira kasamızda kalıyor" dedi.

Alanın 1977 yılında imara açıldığını belirten Başkan Günaydın, "Çok hayırlı olmuş. Süleyman Demirel Üniversitesi 1992 yılında kurulmuş. Üniversitenin yakınında bir şehir kuruluyor. Burada 477 bin metrekare yeşil alan ve otopark oluşturuluyor.

Çok büyük otoban gibi yollar yapılacak. Daha dolguya başlamadan ağaçlar dikilmeye başlandı. Bu projenin en önemli tarafı üniversiteyle birleşmesi. Burası modern, çağdaş bir şehir olacak. Bu konuda bir İmar Müdürü gibi bizzat ben de çalışacağım. Burada ciddi anlamda bir inşaat sektörü ekonomisi ortaya çıkacak. Isparta hareketlenecek. 6 bin konut yapılacak bu arazide 30 bin nüfus yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber