Güler: Polis, birey ve hak özgürlüklerinin teminatıdır

İçişleri Bakanı Muammer Güler, polisin görevini yerine getirirken özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengeyi gözettiğini belirterek "Bugün Türk Polis Teşkilatı hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, aynı zamanda birey ve hak özgürlüklerinin teminatıdır." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güler: Polis, birey ve hak özgürlüklerinin teminatıdır

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıldönümü dolayısıyla ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Polis Teşkilatı ile ilgili hazırlanan tanıtım filmi gösterildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Teşkilatının 255 bin kadrosuyla vatandaş memnuniyeti, şeffaflık ve hesap verilebilirlik, denetime açıklık gibi çağdaş değerler çerçevesinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını vurguladı.

Polisin görevini yerine getirirken özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengeyi gözettiğine dikkat çeken Güler, "Bugün Türk Polis Teşkilatı hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, aynı zamanda birey ve hak özgürlüklerinin teminatıdır. Polisimiz bu alandaki çalışmalarını hukuka bağılılık çerçevesinde devam ettirecektir." dedi.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise baş döndürücü gelişmelerle birlikte evrensel değerlerin her geçen gün daha fazla tartışıldığını, özellikle insan hakları gibi konuların ülkelerin kendi sorunları olmaktan çıktığını ve tüm dünyanın ortak meselesi haline geldiğini ifade etti.

Türk Polis Teşkilatının iyi eğitilen personeliyle stratejilerini, suçların oluşmadan engellenmesi üzerine yoğunlaştırdığını anlatan Kılıçlar, şöyle devam etti: "Türk Emniyet Teşkilatının 1845 yılından bu yana kökü mazide olan tecrübesiyle bilimi kendine rehber edinmektedir. Ülkemizde toplumun her kesimini tehdit eden terör suçlarına karşı mücadelemiz büyük kararlılıkla devam etmektedir. Diğer bir hassasiyetimiz olan kaçakçılık ve organize suçların önlenmesinde teşkilatımız büyük başarılar elde etmektedir.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini söyledi. Uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgil operasyonların yüzde 38 arttığını belirten Kılıçlar, ele geçirilen uyuşturucunun piyasa miktarının ise 1 milyar lirayı açtığını vurguladı. İnsansız Hava Araçlarının bu yıl içinde tamamlanacağını dile getiren Kılıçlar, personelin yüzde 81'ine hizmet içi eğitim verildiğini ifade etti. Kılıçlar, Emniyet Teşkilatının eğitim alan değil artık çok geniş coğragfyada eğitim veren konuma geldiğine dikkat çekti. Vatandaşlar arasında ayrımcılığa yol açmadan görevini yerine getirdiklerini vurguladı.

SEKSENLER DİZİSİNİN OYUNCULARI TEŞKİLATI ANLATTI

TRT'de yayınlanan 'Seksenler' dizisinden Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümüyle ilgili bir bölüm de törende izlettirildi. Gösterimin ardından dizide Komiser Rıza, polis memuru Selahattin, Bekçi Bekir karakterlerini canlandıran oyuncular Onur Dilber, Hacı Ali Konuk, Yasin Kaya sahneye çıktı. Yaptıkları birbirinden güzel esprilerle salondakileri güldüren oyuncular, gazın kullanımına ihtiyaç duyulmadığı, polisle-vatandaşın kaynaştığı Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünde buluşulması temennisinde bulundular. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da oyunculara teşekkür plaketi verdi.

Cumhurbaşkanı Gül ve İçişleri Bakanı Güler da Emniyet Genel Müdürlüğünün atış şampiyonası ve toplum destekli polislik uygulamalarında başarı gösteren polislere ödüllerini takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber