KESK davası önünde eylem/ Video

KESK'e bağlı sendikaların üyeleri, tutuklu sendika yöneticileri ve üyelerine destek amacıyla eylem yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Farklı illerden gelip Ankara Adliyesi önünde toplanan sendika üyeleri, tutuklu resimlerinin bulunduğu dövizler açarak, isteklerini dile getiren sloganlar attı. Polis de adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ile bazı yabancı sendikaların aralarında bulunduğu sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

Grup adına basın açıklaması yapan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, KESK'e üye olmanın ağır bir suç olarak görüldüğünü öne sürerek, şunları kaydetti:

"Her emek ve meslek örgütünde demokrasinin gereği olarak farklı anlayış ve düşüncede insanların bir araya geldikleri platformlar bulunmaktadır. İşçi sendikalarından odalara, barolardan işveren sendikalarına hatta futbol kulüplerine kadar hemen her yapı içerisinde birbiriyle demokratik rekabet içinde olan platformların olması doğaldır. Elbette ki KESK'in içinde de benzer platformlar vardır. KESK'in zenginliği olan bu meşru platformları yasa dışı örgütlerle bağlantılı göstermeye kimsenin hakkı yoktur."

Sendika üyelerinin Ankara Adliyesi önündeki bekleyişi sürüyor.

Muhabir: Durmuş Koçak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber