Öğretmene zorunlu hizmet zaten var ve uygulanıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmene zorunlu hizmet zaten var ve uygulanıyor

06.05.2010 tarih ve 27573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Zorunlu çalışma yükümlülüğü süreleri” başlıklı 27. maddesindeki;

“(1) Türkiye üç hizmet bölgesine ve altı hizmet alanına ayrılmıştır. Bunlardan 4, 5 ve 6 ncı hizmet alanları öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirecekleri hizmet alanlarıdır.

(2) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra Bakanlık öğretmen kadrolarında göreve başlayanlar;

a) Üçüncü hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 4 yıl, 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 3 yıl,

b) İkinci hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 6 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl, 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 4 yıl,

c) Birinci hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 7 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 6 yıl, 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl çalışmakla yükümlüdürler.

(3) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden herhangi bir nedenle görev yeri değiştirilenler, atandıkları yer için öngörülen zorunlu çalışma süresine tabi tutulurlar.

Bunların zorunlu çalışma yükümlülüğünün hesabında daha önce görev yaptıkları zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumunda geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.” hükümleri ile bu yönetmeliğin yayımı tarihi olan 06.05.2010 tarihinden sonra Bakanlık öğretmen kadrolarında göreve başlayanlara ilişkin zorunlu hizmet süreleri düzenlenmiş, Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce Bakanlık kadrolarında göreve başlayan ancak henüz zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğretmenler ise zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutulmuştur.

“Memura zorunlu hizmet geliyor” gibi haberlerden öğretmenlerimizin rahatsız olmaması gerekmemektedir. Çünkü yukarıda olduğu üzere öğretmenler zaten zorunlu hizmete tabidirler. Birçok öğretmenimiz tabi oldukları yönetmeliğin öngördüğü zorunlu hizmet şartlarını zaten yerine getirmişler, bazı öğretmenlerimiz ise yönetmeliğin güncellenmesi ile zorunlu hizmetten muaf tutulmuşlardır.

06.05.2010 tarihinden sonra atanan tüm öğretmenlerimiz zorunlu hizmete tabidirler ve yukarıda öngörülen hizmet alanlarındaki süreleri doldurmak zorundadırlar. Bu öğretmenlerimiz yani06.05.2010 tarihinden sonra zorunlu çalışma bölgesi olmayan yerlere atanan tüm öğretmenlerimiz 3 yılını doldurduklarından 2013 yılı il dışı yer değiştirmelerinde zorunlu hizmete gönderileceklerdir. Dolayısıyla bu tarihten önce göreve başlayan öğretmenlerimizin bu tür haberlerden tedirgin olmalarına gerek yoktur.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber