Uzman jandarmaların sorunları Meclis gündemine taşındı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, sayıları 25 bini aşan jandarma personelinin bir an önce çözümlenmesi gereken ciddi sorunları olduğunu belirterek, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzman jandarmaların sorunları Meclis gündemine taşındı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, verdiği önergeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Milletimizin ve topraklarımızın güvenliği ve bütünlüğü konusunda gerektiğinde canını ve ailesini dahi düşünmeden her türlü zorlu şartlarda görev yapan güvenlik görevlilerimizin 10 yıldır çözüm bekleyen sorunları, artık bu çalışanlarımızın sosyal hayatını da olumsuz etkilemeye başlamıştır" dedi.


*Astsubayların sorunlarının çözülmesi için kurulan birim nasıl işleyecek?


"Tıpkı emniyet personelimizin, astsubaylarımızın süregelen sorunları gibi bugün sayıları 25 bini aşan uzman jandarma personelinin de bir an önce çözümlenmesi gereken devasa sorunları bulunmaktadır" diyen Tanrıkulu, "Her fırsatta bu hak kayıplarının ve haksızlıkların en kısa zamanda giderileceği yönünde açıklamalar yapan mevcut iktidar, uzman jandarma personelimizi de tıpkı emniyet teşkilatı personeli ve astsubaylarımızda olduğu gibi oyalamaya devam etmektedir. Mağduriyet yaşayan uzman jandarma personelimiz; onurlu ve özverili görevlerinin gereği, devlet adamlığı olgunluğu içinde artık oyalanan taraf olmaktan çıkmayı beklemektedir. Bugün sadece uzman jandarma personelinin askeri okul süreleri fiili hizmetlerine sayılmamakta, görevi devam ederken yüksekokul, fakülte bitiren uzman jandarma personeli aynı görevi yapan diğer askeri personelden daha az özlük hakkı kazanmaktadır. Askeri sosyal tesislerden (orduevleri, kantinler, kamplar vb.), lojmanlardan yararlanma hakkı da birlikte görev yaptıkları diğer askeri personelden daha azdır. Uzman jandarma personeli maaş yönünden de mağduriyet yaşamakta, düşük ücret ve ek gösterge rakamı almaktadır. Türk Silâhlı Kuvvetleri (TSK) tazminatı diğer askeri personele göre daha düşük ödenmekte ve bu personele muharip sınıf tazminatı ödenmemektedir. Emeklilik hakları bakımından da sorunları halen devam etmektedir. Bu sorunlar artık uzman jandarmaların aile bütünlüğünü sosyal yönden de tehlike altına alacak boyutlara ulaşmış ve konu ile ilgili birçok üzücü haber görsel ve yazılı medyada yer almıştır. Bu yüzden TBMM'de vermiş olduğumuz yazılı soru önergesi ile adına çözüm süreci denen, ülkemizi ve milletimizi bölünme tehdidiyle karşı karşıya bırakan sürece odaklanan iktidara esas çözümlenmesi gerekenin güvenlik güçlerimizin sorunları olduğunu belirttik" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber