Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmir'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ne yazık ki ülkemizin en büyük sıkıntılarından bir tanesi yeterli hekimin olmaması" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmir'de

Ege Kars, Ardahan, Iğdır Federasyonu'nu ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, İzmir'in Türkiye'nin çeşitli illerinden insanları bünyesinde barındıran zengin bir kent olduğunu belirtti.

"İzmir çok güzel bir kardeşlik ve medeniyet şehri" diyen Mehmet Müezzinoğlu, "İzmir'e baktığımızda Girit, Makedonya, Rize, Diyarbakır, Konya, Kars, Ardahan, Iğdır var. İzmir bu anlamda bunları bir güzel kardeşlik fotoğrafı olarak başarabilmiş bir ilimiz" diye konuştu.

Bu fotoğrafı ülkenin geneline yaymak istediklerini dile getiren Müezzinoğlu, Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmanın çatışarak, ayrışarak değil kaynaşarak ve birbirine değer vererek başarılabileceğini vurguladı.

-Hemşire ve hekim açığı-

Ziyaret sonunda bir vatandaşın Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki doktor sıkıntısını hatırlatması üzerine Bakan Müezzinoğlu,

"Haklısınız ama sizin zorluğunuz bir ise benim bu anlamdaki zorluğum çok fazla. Ne yazık ki ülkemizin en büyük sıkıntılarından bir tanesi yeterli hekimimizin olmaması. İnşallah bunu hekimlerimizden biraz daha fedakarlık isteyerek, onları birazcık daha çok çalıştırarak, birazcık da dağılım dengelerini gözeterek çözmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, atamasının henüz gerçekleştirilmediğini belirten bir hemşirenin bu konudaki sıkıntısını dile getirip, atamaların ne zaman yapılacağını sorması üzerine, "Bize en çok hemşire, doktor lazım. Haziran'da dedik" yanıtını verdi.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Uluslararası Balkan Federasyonu binasının açılışını da gerçekleştirdi ve halk oyunları ekibinin gösterisini izledi.

-Esnaf ziyareti-

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, temasları kapsamında Buca ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu ve vatandaşlarla sohbet etti.

Bu sırada yaşlı bir kadın, Bakan Müezzinoğlu'na, tedavi hizmetlerinde maaşlarından yapılan kesintilerden şikayetçi oldu. Müezzinoğlu, "Doktorlarımızın sistematiğini kurabilmek için bunu yapıyoruz. Bize dua edin. İnşallah emeklilere daha çok verebilmeyi başarabilelim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber