Manavgat'ta 'Kadına Şiddete Hayır' protestosu

Manavgat ilçesinde son 10 günde 3 kadının öldürülmesi, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manavgat'ta 'Kadına Şiddete Hayır' protestosu

Manavgat ilçesinde son 10 günde 3 kadının öldürülmesi, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Manavgat Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin de yer aldığı eyleme katılanlar, Cumhuriyet Meydanı'ndan, 8 Nisan'da Şule Seçil Tengir ve Hürrem Babaoğlan'ın pompalı tüfekle öldürüldüğü Antalya Caddesi'ndeki otobüs durağına kadar yürüdü.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in de katıldığı yürüyüş sırasında gruptakiler, otobüs durağı ile 8 Nisan'da Yeliz Tek'in öldürüldüğü kafeteryanın önüne karanfil bıraktı.

Burada konuşan Sözen, ilçede son 10 günde üç kadının öldürüldüğünü belirterek, kentte yaşanan kadın cinayetlerini kınamak ve bu konuda herkesi toplumsal duyarlılığa davet etmek için bu yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

İlçenin kadın cinayetleriyle gündeme gelmesinin kendilerini üzdüğünü dile getiren Sözen, "Belediye yönetimi olarak, Manavgat halkının huzur ve refahını her şeyden üstün tuttuğumuzu dile getirmek istiyorum. Kadın cinayetleri dursun, Kadına şiddet uygulanmasın, ilçemizde yaşanan bu cinayetler son bulsun ve bir daha yaşanmasın" diye konuştu.

-10 günde 3 cinayet-

Manavgat ilçesinde 3 Nisan'da Demokrasi Bulvarı'ndaki bir kafeteryada arkadaşlarıyla oturan Yeliz Tek (28), yanına yaklaşan ve başında motosiklet kaskı bulunan bir kişi tarafından pompalı tüfekle ateş edilerek öldürülmüştü. Olayın ardından kaçan zanlı, yakalanamamıştı.

Bu olaydan 5 gün sonra ise Antalya Caddesi'ndeki otobüs durağında bekleyen Şule Seçil Tengir (37) ve Hürrem Babaoğlan (33), M.P'nin (30) pompalı tüfekle ateş açması sonucu hayatını kaybetmişti.

Zanlı M.P, olayın ardından intihara teşebbüs etmiş, ağır yaralı olarak Manavgat Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber