Yol Kenarı Denetleme İstasyonundaki memurlar dertli...

1 ay görevlendirme yapılyor ama sadece 10 günlük konaklama ücreti karşılanıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yol Kenarı Denetleme İstasyonundaki memurlar dertli...

Aşağıda, Yol Kenarı Denetleme İstasyonlarında çalışan memurlar arkdaşlarımızın sorunları yer almaktadır.

ULAŞTIRMA DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI YOL KENARI DENETLEME İSTASYONLARI SORUNLARI

Tüm Türkiye de Bölge Müdürlüklerine bağlı olarak çalışan yol kenarlarında tonaj gabari ve yetki belgesi denetlemeleri için kurulan bu istasyonların yaygınlaşması ile bazı sorunlar ortaya çıkmıştır. İstasyonlarda görev yapan personeller V.h.k.i kadrolarında ve Bilgisayar İşletmeni kadrolarındaki personellerdir. Sıkıntılar;

1. Personel yetersizliğinden kaynaklanan uzun süreli şehir dışı geçici görevleri

Denetleme istasyonlarına 1 ay veya 15 gün geçici görevle gönderilen bu personelin konaklamasında büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Otelde kalmak isteyen personelin sadece 10 günlük konaklama ücreti karşılanmaktadır ve görevler 1 ay olarak yazılmakta geriye kalan bu 20 günü cebinden karşılamak zorunda kalmaktadır. Bazı denetleme istasyonları 2 katlı olarak inşa edilmiş olup memurun burada konaklanması istenmektedir fakat nöbetini bitiren memur ses ve gürültüden dolayı istasyonlarda dinlenememektedir. Şu an itibarı ile 6 aydır evine gidemeyen memur arkadaşlar bulunmaktadır ve eğer personel eksikliği giderilmezse bu sıkıntılar daha da büyüyerek devam edecektir Otoyollar ve köprülerde görevli karayollarına ait personeller HGS sisteminden dolayı bizim bölge müdürlüklerimizde görevlendirildi. Personel sayımız artı bu güzel ama her bölgede değil batıda ve çalışma şartları güzel olan illere istedikleri gibi denetim istasyonlarında çalıştırılmak üzere görevlendirildiler ve en iyisi de evlerine yakın yerlerdeki istasyonlarda sabit kalarak. Biz il il dolaşırken bu memurların sabit kalması ne kadar ahlaki?


Ulaştırma Bakanlığı personeli bu forumda buluşuyor


2. Aile yaşamı ve sosyal yaşam

Sürekli şehir dışı görevinde olan memurun hiçbir şekilde aile yaşamı olmamaktadır. Şu an için istasyonlarda görev yapan memurların tamamına yakını bekar olduğu için çok sıkıntı yok gibi görünüyor ama gerçekten bir aile yaşantısı kurmaya çalışan personeller çok büyük sorunlar çekmektedir. Evlenemeyen, evlenipte evine gidemeyen arkadaşların sayısı da az değildir. Ayrıca eş durumundan tayin haklarında şu anlık personel sıkıntısı nedeni ile olmamaktadır.

3. Güvenlik ve Maaş

Denetleme istasyonlarında her vardiyada 2 adet özel güvenlik görevlisi görev yapmaktadır. Kesilen cezaların miktarlarının çok yüksek olmasından dolayı çok sayıda tartışma ve kavgalar yaşanmaktadır. Burada bize şahsımıza edilen küfür ve hakaretler sayısız derecedir. Şu an göreve gitmeyen memurun aldığı maaş 1730 tl civarındadır + olarak göreve giden memura günlük 28,5 tl ödenmektedir. Bir ay göreve giden bir memurun ortalamasını hesaplarsak 1730 +855 =2585 tl ediyor fakat günümüzde öğretmen evleri en uygun kalınabilecek ortak noktalardan biri halinde öğretmen evlerinde dahi günlük bir kişi 40 – 60 TL arasın da değişiyor buralarda çoğu zaman kalamıyoruz. Pazarlık yaparak başka konaklama yerlerini seçmek zorunda kalıyoruz. Farklı bir ilde aylarca görev yapıyoruz asıl kiraladığımız eve boş boş kira parası ödüyoruz. 30 gün otelde kalan bir memurun 20 gün otel parası cebinden çıkmaktadır. Görev sonunda memur hem manevi olarak huzursuz hem de maddi olarak sıkıntıya düşmektedir. Ayrıca 1 yıl içerinde aynı istasyonda 3 aydan fazla görev yapıldığı zaman ödenen yolluk 3/3 üzerinden 2/3 e düşmektedir. Çoğu ilde bulunan idari yönetimlerimiz tarafından konaklama bedelinin 10 gün karşılandığı bilindiği halde 20 gün 30 gün göreve gönderilen arkadaşlarımız oldu bu arkadaşlarımız ödedikleri paraları alamadıkları gibi idareden karşılık olarak ta – memurlukta olur böyle durumlar idare edeceksiniz—gibi tabirlerle karşı karşıya kalan çok arkadaşlarımız var. Bölge müdürlüğünde çalışmakta olan bir memur, mücavir alan dışında olan denetim istasyonlarında görevli memurla maaş farkı çıktığından (günlük görev yolluğu aylık 800 tl civarı gibi fazlası olması) denetim istasyonlarına memurlar gitmek istemektedirler bu da idari yönde ('seni bölge müdürlüğüne çekerim') gibi sorunlarla karşı karşıya kalmamıza neden olmaktadır.

3/1 mücavir alan dış görev, harcırah ve yolluk yönetmeliğine göre bizim işimizde mücavir alan içerisindeki denetim istasyonlarında 6 ayda bir yılda iki sefer bu ücret ödenir. Ne hikmetse bölge müdürlükleri bunu kendi anladığı gibi ödememekte ödeyen bölge müdürlükleri var. Standart olmalı…

4. Görevler

Memur olarak tüm çalışanlar bölge müdürlüğü personeli sayılmaktadır. Her ne şartlarda olursa olsun bölge müdürlüğü dışına çıkıldığında görev olur'u yazılmaktadır. Bu olur'lar zamanında tebliğ edilmesi gerektiği halde olur'u tebliğ almadan göreve gönderilmekteyiz. Ayrıca son günlerde memura rotasyon gündemde ulaştırma bakanlığı denetim istasyonunlarında çalışan memur zaten sürekli rotasyonda örnek: 30 gün bir şehire görevlendiriliyorsunuz sonraki 30 günde arasında 600 km bulunan bir ile görevlendiriliyorsunuz kirli eşyalarınızı yıkamak için bile zamanınız olmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber