Erdemli'de sünnet şöleni

Mersin'in Erdemli ilçesinde bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri "Sünnet Şöleni"yle başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdemli'de sünnet şöleni

Mersin'in Erdemli ilçesinde bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri "Sünnet Şöleni"yle başladı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Erdemli Müftülüğü ve Erdemli Devlet Hastanesi işbirliğiyle 80 çocuk hastane ortamında sünnet edildi.

Sünnet Şöleni öncesinde bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, "Bugün hem dini bir gerekliliğin yerine getirilmesi, hem de bugüne kadar imkan bulamamış, belki zaman bulamamış ailelerimizin bu dini vecibenin yerine getirilmesine yardımcı olmak bakımından güzel bir organizasyon. Kulaklarına okunan Ezan-ı Muhammediye ile ilk kez ismini duydukları Peygamber Efendimizin getirdiği mesaja layık olarak burada sünnet olan çocuklarımızın, o mesaj doğrultusunda yetişmeleri, yaşamaları en büyük temennimizdir. Çocuklarımızın bahtları açık olsun" dedi.

Çocukları ve ailelerini kutlayan Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu'da,

"Kutlu Doğum Haftası'na böylesine güzel bir etkinlikle, hayata yön verecek olan bir başlangıç yapmak herkese nasip olmaz. Bu gençlerimizi, kardeşlerimizi, evlatlarımızı tebrik ediyorum, kendilerine hayat boyu mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sünnet Şöleni dua ile başladı. Duanın ardından da Kaymakam İbrahim Özefe, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Yahya Efe, AK Parti İlçe Başkanı Halit Çortul, Belediye Meclis Üyesi Habib Gürgah, Esnaflar ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Metik ile Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç tarafından sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler verildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber