Bakan Çelik: Kimse ile kavgalı değiliz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2005 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti hükümetin hiçbir kurum ve kişiyle kavgalı olmadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının bütçesine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çelik, bir yerde 5 yılın üzerinde görev yapan okul müdürlerinin yerleri değiştirilirken herhangi bir mağduriyete neden olunmadığını ifade etti. Türkiye'nin eğitim haritasını çıkardıklarını belirten Çelik, bundan sonra hangi okulun nerede olduğunun internet üzerinden görülebileceğini anlattı.

Çelik, 3 yılda 136 bin öğretmen istihdam ettiklerini belirterek, okullarda derslerin boş geçmediğini söyledi. Öğretmenlerin ek ders ücretlerinde 2006'da iyi bir artış yapılacağını ifade eden Çelik, bu konuda, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı ikna edebileceğini kaydetti.

Çelik, üniversiteler ile hükümet arasındaki kavganın ne zaman sona ereceğine ilişkin soruyu yanıtlarken, AK Parti hükümetin, hiçbir kurum ve kimseyle kavgalı olmadığını söyledi. Ortaya konan eleştirilerin kurumların daha iyi olması için yapıldığını belirten Çelik, ?Bunu kavga diye yorumlarsanız yanlış olur. Bizim kimseyle kavgamız yok? dedi.

Çelik, ders kitapları ve bilgisayar alımı ihalelerinin en iyi şartlarda yapıldığını ve herhangi bir tereddüdün olmadığını belirtti.Genel Kurul'da, daha sonra, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber