Uluslararası Siyer Enstitüsü İstanbul'da açıldı

Siyer Araştırmaları Merkezi tarafından kurulan ‘Uluslararası Siyer Eğitim ve Araştırma Enstitüsü' Eyüp'te açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uluslararası Siyer Enstitüsü İstanbul'da açıldı

Siyer Araştırmaları Merkezi tarafından kurulan 'Uluslararası Siyer Eğitim ve Araştırma Enstitüsü' Eyüp'te açıldı.

Programda ayrıca kurulması planlanan 'Asrı Saadet Dünyası/Siyer Müzesi'nin tanıtımı da yapıldı.

Faaliyetlerine üç yıldır devam eden Siyer Araştırmaları Merkezi, siyer alanında yaptığı çalışmaları biraz daha genişletmek ve uluslararası boyuta taşımak amacıyla 'Uluslararası Siyer Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'nü hayata geçirdi. Eyüp'teki enstitünün açılışı, Kutlu Doğum Haftası'nın ilk günü olması sebebiyle bugün yapıldı. Program hafız Nebi Yaşar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Salavat ve duaların ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Açılışta konuşan Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya, vakıf çalışmaları ve enstitünün kuruluşu süreci hakkında bilgi verdi. Sözlerine enstitünün kurulmasında katkıları bulunanlara teşekkür ederek başlayan Kaya, "Son bir yıldır üzerinde yoğunlaşarak ortaya koyduğumuz bu büyük ve muhtevası yönüyle değerli çalışmanın, bugünlerde hizmet verecek bir noktaya gelebilmesi, öncelikle Rabbimizin büyük bir lütfü, keremi ve ehli himmetin fiili dualarının bir neticesidir" şeklinde konuştu.

Mehet Kaya, "On dört asır öncesinin sınırlı imkânlarına rağmen, sahabenin gayretleri ile dünyanın dört bir tarafına yayılan 'risalet' davası, bugün kendisine inanan insanların sahip olduğu geniş imkanlardan ötürü çok daha fazla hizmet beklemektedir. Bu sorumluluğun bilinci içerisinde Siyer Enstitüsü mevcut imkanlarının sınırlarını sonuna kadar zorlayarak, Hz. Peygamber'in (S.A.V.) doğru anlaşılmasına, tanınmasına ve sevilmesine katkı sağlamak amacı ile projeler üretecek, çalışmalar yapacak, eserler yayınlayacak ve nebevi mesajı hak ettiği ölçüde gündeme taşıyamaya çalışacaktır. Bu maksatla, öncelikli olarak birbirlerini tamamlayan 10 farklı kategoride çalışma grupları oluşturarak faaliyetlerine başlayacaktır" dedi.

Kaya, enstitünün Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu, Akademik Araştırmalar Grubu, Halka Yönelik Çalışmalar Grubu, Tahkik Grubu, Çeviri Grubu, Ders Materyalleri Hazırlama Grubu, Tanıtım ve Tasarım Grubu, Yayın Grubu, Süreli Yayınlar Grubu, Danışmanlık ve Destek Grubu olarak hizmet vereceğini belirtti.

'SİYER MÜZESİ' TANITILDI

Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya, enstitünün açılış programının yapıldığı yerde 'Asrı Saadet Dünyası/Siyer Müzesi' projesinin hayata geçirecekleri bilgisini verdi. Müzeyi 2016 yılında hizmete sunmayı hedeflediklerini aktaran Kaya, "Müzeyle, Efendimiz (S.A.V.) ile aramızdaki zaman ve mekan mesafelerinin bir nebze de olsa kalcağını düşünüyor, şuan yaşadığımız asır ile Asr-ı Saadet dünyasını bütünleştiren, 'Gül devri' ile yaşadığımız dünya arasında bağ kuran bir müze niteliğinde olacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Enstitünün açılış programında ayrıca 'Asrı Saadet Dünyası/Siyer Müzesi' projesiyle ilgili bir de tanıtım filme gösterildi. Tanıtımda, dünyada bir ilk olacağı ifade edilen proje için enstitünün yanında 3 bin 500 metrekarelik kapalı alan inşa edileceği ifade edildi. Müzede, Hz. Peygamber'in (S.A.V.) hayatının çeşitli devreleri görsel bir sunum ile ziyaretçilere takdim edilecek.

Konuşmaların ve müze projesinin tanıtımının ardından temsili olarak enstitünün açılış kurdelesi kesildi. Davetliler daha sonra Uluslararası Siyer Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'nü gezdi.

Açılışa, Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya, Siyer Vakfı kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, çok sayıda yerli ve yabancı din adamı ile davetliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber