Tehlikeli hastalıklar korkusu sigortaya olan talebi patlattı

Sağlıksız beslenme, stres, işlenmiş gıdalar son yıllarda kanser, böbrek, kalp ve karaciğer yetmezliği gibi tehlike hastalıkları artırıyor. Buda olası risklere karşı belli bir tutarda teminat vererek tedavi masraflarını karşılayan sigorta ürünlerine olan talebi patlattı. Ak Sigorta geçen yıl 130 bin adet poliçe sattı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tehlikeli hastalıklar korkusu sigortaya olan talebi patlattı

Düzensiz ve sağlıksız koşullarda beslenme, stres ve doğada bozulan dengeler nedeniyle günümüz insanoğlu başta kanser ve böbrek yetmezliği olmak üzere tehlikeli hastalıklarla daha fazla boğuşur oldu. Bu hastalıklardaki artış trendi insanların sağlıklı iken geleceğini garantiye alma ihtiyacını ön plana çıkarırken, tehlikeli hastalıklara karşı belirli tutarlarda teminat veren sigorta poliçeleri de yok satıyor. Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, günümüzde sigorta sektöründe en popüler ürünün Kritik Hastalıklar ürünü olduğunu belirterek, "Biz buna Hayata Devam Sigortası diyoruz.

5-6 TANE korkulan hastalığa yakalanması durumunda sorgusuz, sualsiz bir ödeme yapmayı garanti eden sigorta ürünü. Geçen yıl 130 bin adet satıldı" dedi.

SAĞLIK Bakanlığı'nın 2010 yılı verilerine göre Türkiye'de kanserle yaşayan hasta sayısı 400 bin. Bu rakama her yıl 150 bin yeni hasta ekleniyor. 20 yıl içinde hasta sayısının 1,5 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Yine Sağlık Bakanlığı 2012 yılı verilerine göre, Bakanlığın organ bekleme listesinde 20 bine yakın böbrek, 2 bine yakın karaciğer, 325 kalp bekleyen hasta bulunuyor.

GEÇTİĞİMİZ yıl gerçekleştirilen organ nakli sayısı ise 3.270. Yapılan çalışmalar, Türkiye'de 35.000 - 50.000 arasında MS hastası olduğunu ortaya koyarken, TÜİK verileri toplumumuzda körlüğün görülme sıklığının yaklaşık binde 6 olduğunu gösteriyor.

TEDAVİLER UZUN VE PAHALI

AKSİGORTA Genel Müdürü Uğur Gülen, dünyada 35-40 yıldır yaşanan bir değişime işaret ederek, "Beslenme alışkanlıklarımız değişti. Ne kadar çok işlenmiş gıda yiyor ve kimyasala maruz kalıyoruz. Deterjandan yediğimiz domatesteki gübreye, tohuma, peynire kadar her şey daha mekanik doğallıktan uzak, daha yapay hale geldi. Kanser, MS, böbrek, kalp ve karaciğer yetmezliği sebebiyle yapılacak organ nakilleri ve körlük gibi hastalıklar, tedavi maliyeti son derece yüksek. Bu hastalıklara yakalanan kişiler, tedavileri süresince ve sonrasında uzun süre profesyonel hayatlarından uzak kalabiliyor" dedi.

SEKTÖR %20 BÜYÜYECEK

ŞİRKETİN Genel Müdürü Uğur Gülen, Türk sigorta sektöründe bu yıl yüzde 15-20 bandında büyüme öngördü. Gülen, yine motor ve konut sigortalarının büyümede başı çekeceğini vurgulayarak, "2012 Ak Sigorta açısından iyi bir yıldı. Sektörün aksine çok iyi bir yıl geçirdik. Yabancı ortağımız da Türkiye'ye yatırım yapmaktan

son derece memnun" dedi.

AYDA 20 TL PRİME 50 BİN TL TEMİNAT

UĞUR Gülen, Hayata Devam Sigortas'nda ödenecek primin seçilen teminat limitine ve yaşa göre değiştiğini belirterek şu örneği verdi: "35 yaşında bir kadın sigortalının 50.000 TL'lik bir teminat için ayda yaklaşık 20 TL yılda ise 240 TL ödemesi gerekir" dedi.

AGRESİF BÜYÜME SEVDASINDA OLMADIK

UĞUR GÜLEN, sürdürülebilir kârlı büyümek için zarar ettiren ürün gruplarında seçiçi davrandıklarını belirterek, şunları söyledi: "Motor sigortaları gibi özellikle trafik sigortaları yıllardır zarar ettiren bir ürün grubu. Burada biraz daha seçici davrandık. Motor sigortalarının payı yüzde 53'ten yüzde 48'e gerilerken, motor dışı ürünlerdeki payımız ise 5 puan arttı. Doğru fiyatlama yaptık. Agresif büyüme sevdasında olmadık. Sürekli kendimizi yeniledik. Yine banka kanalında büyümeye devam edeceğiz. Henüz sigorta müşterisi olmayan müşteri gruplarına basit, kolay anlaşılır, kolay satılır ürünlerle ulaşmaya devam edeceğiz. "

BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE TOPLAM 20 MİLYON TL YATIRIM YAPACAK

AKSİGORTA Genel Müdürü Uğur Gülen, şirket olarak 2013 yılının yatırımların zirveye ulaştığı bir yıl olacağını vurgulayarak, "Bilgi teknolojilerine 20 milyon liraya yakın yatırım yapacağız. Hedefimiz; verimliliğimizi artırıp maliyetlerimizi kont rol altına almak. Çünkü faizlerin düşmesi sigorta sektörü gibi yüksek nakit kaynağı taşıyan şirketler için önemli bir gelir kaybına yol açıyor. Mali gelirler 2008 yılında toplam gelirimizin yüzde 80'ini oluştururken, 2013 yılında toplam gelirlerimizin yüzde 20'si mali gelirden gelecek" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber