Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, güney kıyılarımızda gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Erzurum, Van ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmak üzere, Denizli, Muğla, Burdur, Mersin, Adana, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yağışla birlikte iç ve batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, doğu kesimlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olmak üzere, Denizli, Muğla, Burdur, Mersin, Adana, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb. ) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi beklendiğinen yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb. ) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber