Gümrüklerde dedektör köpek devri

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü gümrüklerde denetim yapacak yerli narkotik dedektör köpek yetiştirmek için Köpek Eğitim Merkezi inşa ediyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrüklerde dedektör köpek devri

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nün yerli narkotik dedektör köpek yetiştirmek için başlmattığı çalışma tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz yıl Ankara'da başlanılan Köpek Eğitim Merkezi inşaatı 2014 yılı Mart ayında tamamlanacak. Proje kapsamında 48 yetişkin, 27 adet yavru yerli köpek gümrüklerde denetim yapmak için hazır hale getirilecek. Eğitim merkezinde ayrıca misafirhane ve vetenerlik de olacak.

AMELİYAT DA YAPILACAK

Köpek Eğitim Merkezi'nde köpekler için yetişkin, yavru ve karantina olmak üzere 3 adet ayrı barınak hazırlandı. Yetişkin köpek barınakları 3'erli gruplar halinde 16 ünite toplam 48 kapasiteli olacak. ihtiyaç halinde 72 barınak kapasitesine yükseltilecek.

Projede eğitim merkezinden yavrulama ünitesinden eğitim alanına kadar tüm ince detaylar düşünüldü. Eğitim merkezinde veterinerlik binası da olacak. 2 hekim odası, muayehane ve gözlem odası olan veterinerlik binasında köpeklerin ameliyatı da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber