'İlaç taşımada skandal' iddiası

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Kızılay: -"Kimsenin eczacı meslektaşlarımızı töhmet altında bırakmasına asla müsaade etmeyiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 11:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
'İlaç taşımada skandal' iddiası

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Harun Kızılay, böbrek hastalarının ilaçlarının uygun koşullarda taşınmadığı iddiasıyla ilgili, kimsenin eczacıları töhmet altında bırakmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Kızılay, bir gazetede, böbrek hastalarının ilaçlarının uygun koşullarda taşınmadığı iddiasının yer aldığı "İlaç taşımada skandal" başlıklı haberle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Haberdeki "İlaçların buzdolaplarının buzluklarında bekletildiği'' ifadesinin kendisine ait olmadığını belirten Kızılay, hiçbir ilacın kesinlikle buzlukta saklanmayacağını bildirdi.

İlaçları hastaya ulaştırırken uygun taşıma koşullarını yerine getirmeyerek suç işleyen eczacıların kimler olduğunun tespit edilmesi için isim istemelerine rağmen bunun kendilerine bildirilmediğini kaydeden Kızılay, "Fotoğrafları çekilen ilaçların nereden ve nasıl temin edildiği ile ilgili ortada herhangi bir bilgi yokken kimsenin eczacı meslektaşlarımızı töhmet altında bırakmasına da asla müsaade etmeyiz" ifadesini kullandı.

Olayla ilgili "TEB'in ihmali" eleştirisinin tamamen bilgisizlikten ve art niyetten kaynaklandığını belirten Kızılay, "Soğuk zincir ile taşınması gereken bu tür ilaçların muhafaza ve taşıma işlemlerinden eczacılar sorumludur ve sorumluluklarını yerine getirmeyenler hakkında da cezai müeyyideler uygulanmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Selma Bıyıklı Adabaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber