Hiç gitmediği İl'de trafik cezası yedi

Antalya'ya gitmediği halde, Antalya'ya giderken hız yaptığı ve kask takmadığı gerekçesiyle polisin 'dur' ihtarına uymayıp, motosikletiyle kaçtığı iddiasıyla 298 TL ceza alan Silifkeli vatandaş, bu cezayı ödediğini ancak hukuki yollardan hakkını arayacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hiç gitmediği İl'de trafik cezası yedi

Mehmet Ali Elibol, 33 KAE 38 plakalı motosikletle 400 kilometre uzaklıktaki Antalya'ya hiç gitmemesine rağmen, 28.11.2012 tarihinde Antalya'da bir market önünde görevli polisin 'dur' ihtarına uymadığı ve kask takmadığı gerekçesiyle 298 TL'lik ceza aldı.

Adresine gönderilen trafik cezası tutanağıyla büyük şaşkınlık yaşayan Elibol, motosikletini çoğu kez kullanmadığını ve bugüne kadar gidiş-dönüş 1000 kilometre uzaklıktaki Antalya'ya hiç gitmediğini savunarak, "28 Kasım 2012 tarihinde Döşemaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli memurlar 'dur' ihtarına uymadığım ve kask takmadığım gerekçesiyle bana toplam 298 TL'lik ceza kesmişler. Bu iş nasıl oluyor bilmiyorum. Ben 28 Kasım 2012 tarihinde ve cezayı yediğim saatte Mersin'de alışverişteydim. Alışverişten dolayı aldığım faturamın tarihi ve saati aynıdır. Hatta alışveriş saatindeki kamera kayıtlarım da mevcuttur. Bu konuda görevlinin, eğer varsa kamera kayıtlarını bir kez daha incelemeleri, ayrıca benim ceza yazılan tarihte Mersin'de alışveriş yaptığıma dair şahitlerimin de bulunduğunu ispatlarım. Kullandığım motosikletim değil Antalya'ya, oturduğum Taşucu beldesinden Silifke ilçemize bile zor gider" dedi. -


*Traktörüne KGS cezası kesildi


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber