Mobbing nedeniyle istifa eden doktor, Başhekim'e dava açtı/ Video

Şırnak'ın İdil İlçesi Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yaparken, Başhekim Ayhen Köseoğlu'nun kendisine Mobbing (psikolojik taciz) uygulaması nedeniyle istifa ettiğini öne süren Dr. Veysal Toprak, Başhekim Köseoğlu hakkında Mardin İdare Mahkemesi'nde 25 bin liralık tazminat davası açtı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eşi Silopi'de göz doktoru olarak çalışan Dr. Toprak'ın ilçede özel poliklinik açtığı belirtildi.
İdil Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum uzmanı olarak 2001 yılının Eylül ayından beri görev yapan Dr.Veysel Toprak, hastane Başhekimi Dr. Ayhan Köseoğlu ve yardımcısı Dr. Cem Oruç'un kendisine mobbing uyguladığını öne sürerek Kasım 2012'de görevinden istifa etti. Eşi Silopi Devlet Hastanesi'nde göz doktoru olarak çalışan Toprak, Silopi'de özel polikilinik açıp çalışmaya devam ederken, Mardin İdare Mahkemesi'nde Başhekim Köseoğlu hakkında 25 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

'BAŞHEKİM YÜZÜNDEN HASTAM ÖLÜYORDU'

Dava açmadan önce kendisine psikolojik baskı uyguladığını iddia ettiği Başhekim ve yardımcısını Şırnak Valiliği ile Sağlık Bakanlığı'na şikayet eden ancak sonuç alamayan Dr. Toprak, mahkemeye verdiği şikayet dilekçesinde şu iddialarda bulundu: "Tek kadın doğum uzmanı olduğum hastanede Mart 2012'de bana acil nöbeti yazıldı. Buna Başhekimliğe yazdım dilekçe ile itiraz ettim ve aynı gün içerisinde poliklinik ve acil nöbeti yazılamayacağını belirttim. Bu dilekçeden sonra Başhekim Ayhan Köseoğlu ile Başhekim Yardımcısı Cem Oruç, beni hedef aldılar. Hakkımda sürekli tutanak tutmaya başladılar. Ben nöbet tutamayacağımı söyledikten sonra bana karşı tavır aldılar. Hastalarımın giriş yapmalarını engellediler. Bana gelen hastaları başka doktorlar üzerinden giriş yaptılar. Döner sermayeden hakkıma düşen puanlarımı kestiler. Benden sürekli savunma isteyerek istifa etmemi sağladılar. Başhekim ve yardımcısı daha ileri giderek doğumhanede çalışırken, hastalar içerdeyken burayı basar gibi içeri girip fotoğraf çektiler. Benimle uğraşırken hastaların sağlıklarıyla oynadılar. İdil Devlet Hastanesi'nde kan bankası olmadığı için, acil kan kaybeden hastaları Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk etmek istedim. Fakat Başhekim bunu engelleyerek ambulansı boş olarak Cizre Devlet Hastanesi'ne gönderip oradan kan aldırıp getirdi. Bu durumda bir hastayı kaybetmek üzereyken Batman'a sevk etmek durumunda kaldım. Bu hasta orada bir hafta yoğun bakımda kaldı. Az kalsın ölüyordu. Ben görevimi yapmak isterken Başhekim Ayhan Köseoğlu bunu engelleyip zor durumda kalmamı istiyordu."

'YILLIK İZNİMİ VERMEDİ'

Defalarca yıllık iznini kullanmak istediğini, fakat Başhekimin izin vermediğini öne süren Dr. Toprak şöyle devam etti:
"Beni yıldırmak için ellerinden geleni yaptılar. Bütün bunlar olduktan sonra bir süre hastaneden uzaklaşmak istedim ve 1 yıllık ücretsiz izin istedim, kabul etmediler. En son Kasım 2012 ayında istifa ettim. Başhekim Ayhan Köseoğlu, Mardin'in Midyat İlçesi'nde ikamet ediyor. Hiçbir nöbete iştirak etmediği gibi, kendisine yazdığı icap nöbetlerinde Midyat'ta olduğunu ve bu şekilde İcap nöbeti ücreti alarak devleti zarara uğrattı."
Kamu Hastaneler Birliği Şırnak Genel Sekreteri Hakan Tokur, konunun yargıya intikal ettiğini, hakkında dava açılmış bir konu ile ilgili açıklama yapmak istemediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber