AK Parti'li vekilin şoförüne ceza kesildi/ Video

Artvin'de gerçekleştirilen emniyet kemeri uygulamasında polis memurları vatandaşları önce uyardı, ardından ceza yazdı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artvin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İnönü Caddesi'nde emniyet kemeri uygulaması yaptı. Bir saat süren uygulamada ekipler ikiye ayrıldı. İlk ekip Bibak Kavşağı'nda durdurdukları araçlarda sürücü ve yolcuları emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. İkinci ekip ise aynı araçları yaklaşık 400 metre sonra yeniden durdurdu. İlk uyarıda emniyet kemerini takan çok sayıda sürücünün, kısa süre sonra kemeri çıkarttığı belirlendi. Uyarı yerini geçtikten sonra emniyet kemerlerini çıkartan sürücülere 77'şer lira cezası kesildi.

Uygulama sırasında AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ile danışmanı Mustafa Yeşilyurt'un içinde bulunduğu araç da durduruldu. Sürücü Yeşilyurt ve ön koltukta oturan Kışla'nın emniyet kemeri takmadığını gören polis ekipleri, Yeşilyurt'a 77 lira ceza uyguladı.

Cezai işleminin ardından bir gazetecinin "Vekillere ceza kesilmiyor diyorlar şu an sizi durdurdular ve ceza kestiler ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Kışla, trafik kurallarının herkes için geçerli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu kurallar acı tecrübeler sonucu ortaya çıkmıştır ve insan hayatı için gereklidir. Trafikte kurallara mutlaka riayet edilmelidir. Aslında biz yeni hareket etmiştik. Bize de sürpriz oldu. Kanunlar herkes için geçerli, birine uygulanır, diğerine uygulanmaz diye bir şey yok" dedi.

Bu arada Yeşilyurt, makbuzu aldı. Kışla ve danışmanı, emniyet kemerlerini taktıktan sonra yola devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber