Sağlık Bakanlığı'ndan kızamık açıklaması

Gaziantep’in Nurdağı İlçesi’nde, tarım işçiliği yapan Saadet-Halil Köseceli çiftinin kızları 6 yaşındaki Selcan Köseceli, kızamık tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı'ndan kızamık açıklaması

Şanlıurfa'dan geldikleri Nurdağı'nda tarım işçiliği yapan Köseceli çiftinin kızları Selcan, 3 gün önce rahatsızlanınca hastaneye götürüldü. Burada kızamık teşhisi konulan minik kız, tedavisinin ardında evine gönderildi. Evde bir süre sonra yeniden fenalaşan küçük Selcan, yakınları tarafından İslahiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Selcan Köseceli, tedavi gördüğü hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Kızamık hastalığından dolayı ölen Selcan Köseceli'nin cesedi otopsi için morga konulurken, ölüm haberini alan yakınları yasa boğuldu. Selcan'ın cesedinin konulduğu morg önünde fenalaşan anne Saadet ile baba Halil Köseceli'ye acil serviste müdahale edildi. Yakınları otopsi işleminin ardından Selcan Köseceli'nin cenazesinin ailesi tarafından Şanlıurfa'ya defnedeceği öğrenildi.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Bu haberler üzerine sağlık bakanlığı bir açıklama yaparak söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi;

“Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi'nde 2005 yılından bu yana çeşitli ülkelerde kızamık salgınları yaşanmaktadır. Ülkemiz, bulunduğu konum ve günümüzde artan insan hareketleri sebebiyle importasyon (yurtdışı kaynaklı virüs) riski altındadır.

Nitekim bir süredir, yurtdışı kaynaklı vakalarla ilişkili kızamık vakaları ülkemizde de görülmektedir. Bakanlığımız tarafından kızamık vakası tespit edilen bölgelerde Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, vaka kümelenmesi görülen illerde yaygın kızamık içeren aşı uygulaması da dâhil olmak üzere gereken çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Kızamık hastalığı nedeniyle şimdiye kadar ölüm vakası bildirilmemiştir.

Medyada yer alan Gaziantep'te bir çocuğun kızamık hastalığı nedeniyle öldüğüne ilişkin haberler üzerine yapılan incelemede; söz konusu vakada ölüm sebebi olarak kızamık hastalığının düşünülmediği belirlenmiştir. Vakanın Serebral Palsi (beyin felci) hastası olduğu, yaklaşık 2,5 aydır şikâyetleri nedeniyle takiplerinin devam ettiği tespit edilmiştir.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber