Gıda Bakanlığı'ndan GDO açıklaması

"Bakanlığımıza bağlı 2 laboratuvarda, uluslararası standartlarda detaylı bir şekilde GDO analizi yapılmaktadır''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gıda Bakanlığı'ndan GDO açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, Bakanlığa bağlı 2 laboratuvarda, uluslararası standartlarda detaylı bir şekilde Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) analizi yapıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de pirinçte GDO analizi yapan laboratuvarların uluslararası akredite olmadıklarına dair bazı basın yayın organlarında haberler yer aldığı hatırlatılarak, söz konusu haberlerin gerçekleri yansıtmadığı, kamuoyunu da yanlış bilgilendirdiği ifade edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı 2 laboratuvarda, uluslararası standartlarda detaylı bir şekilde GDO analizi yapıldığının altı çizildi.

GDO analizi yapılması istenen ürünlerle ilgili laboratuvarlarda "kimliklendirme" ve "detay analizleri" yapılarak, varsa bulaşmanın nereden kaynaklandığının net olarak tespit edilebildiği belirtilerek, söz konusu laboratuvarların uluslararası standartlarda bulunduğu ve akreditasyona sahip olduğu bildirildi.

Ayrıca "tarama analizi (var/yok analizi)" yapabilen 28 laboratuvardan 7'sinin Bakanlığa ait olup uluslararası akreditasyonu bulunduğu kaydedildi.

Muhabir: Merve Özlem Çakır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber