Antalya'da yumurta büyüklüğünde dolu yağdı/ Video

Antalya'da sağanak yağışla birlikte gökyüzünü kaplayan kara bulutlar nedeniyle kent öğle saatlerinde karanlığa büründü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da caddeler sokaklar nehire döndü, her yer sular altında kaldı. Kaş'ın Kınık Beldesi'nde yumurta büyüklüğünde dolu yağdı. Seraların camları kırıldı, sebze fideleri büyük zarar gördü. Çiftçiler kırılan camlar nedeniyle seralara giremezken, üretici Sezai Kırbaş "Sokağa çıkamadık. İnsanın başına gelse öldürebilirdi" dedi.

Sabah saatlerinden bu yana etkili olan sağanak yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Yollarda biriken sular nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Saatler 12.00'ye yaklaşırken, gökyüzünü kaplayan kara bulutlar nedeniyle kent karanlığa büründü. Koyu karanlık nedeniyle kentin tüm ışıkları yandı.

Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağışın etkisinin saat 21.00'e kadar devam edeceğini kaydetti. Metrekareye 75 kilo yağışın beklendiği Antalya'da yetkililer, ani sel ve su baskını, heyelan, yıldırım düşmesine karşı uyardı.

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde saat 09.00 sıralarında itibaren etkili olan dolu ve şiddetli yağmur, sera ve ekili alanlara zarar verdi. Ceviz tanesi büyüklüğünde dolu yağışı 15 dakika etkili oldu. Kınık Beldesi'nde 400 dönüm cam sera, Çaldır Köyü'nde ise 2 bin dönüm naylon sera zarar gördü. Ceviz büyüklüğündeki dolu, seraların camlarını kırdı, örtüleri ise parçaladı. Kırılan sera camları ürünlerin yanı sıra, sebze fidelerine de zarar verdi. Çiftçiler, kırılan camların düşme tehlikesi bulunduğu için seralara giremiyor. İlçe merkezinde de etkili olan dolu nedeniyle pek çok aracın camları kırıldı, ağaçlar devrildi.

Saatteki hızı 50 kilometreyi bulan rüzgarın da etkisiyle kırık camların tehlike oluşturduğunu belirten üreticiler, havanın düzelmesinden sonra kırık camları çatılardan temizleyeceklerini, seralara da ancak o zaman gireceklerini belirtti.

'İNSANIN BAŞINA GELSE ÖLDÜREBİLİRDİ'

Bölgede büyük çapta maddi hasara yol açan dolunun sabah saatlerinde etkili olduğunu anlatan üreticilerden Sezai Kırbaş, "Yağmur ve dolu nedeniyle sokağa çıkamadık. Yumurta büyüklüğünde dolu yağdı. Seraların cam ve örtüleri zarar gördü. Kırılan camlar ürünlerimize de zarar verdi. Dolu taneleri o kadar büyüktü ki, bir insanın başına gelse öldürebilirdi" dedi.

Çok büyük bir felaket atlattıklarını kaydeden üreticilerden Nasuh Cançetin ise "İlk kez bu kadar irilikte dolu yağdığını gördüm. Evlerin çatılarındaki kiremitlerin kırılmasından korktuk. Bazı araçların camları da kırıldı. Seralara giremiyoruz. Çatılar kırık camlarla dolu. Ürünler tamamen zarar gördü" diye konuştu.

CADDELER NEHRE DÖNDÜ

Antalya'da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağmur nedeniyle birçok ev ve işyerini su bastı. Caddeler nehre dönerken birçok araç da yolda kaldı. Sabah saatlerinden itibaren aralıksız ve hızını artırarak yağan yağmur ve bazı yerlerde etkisini gösteren dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bazı noktalarda altyapı eksikliği nedeniyle biriken sular caddeleri, ev ve iş yerlerini sular altında bıraktı. Antalya İtfaiye Daire Başkanlığı'nın telefonları su baskını ihbarları nedeniyle sık sık aranırken, yardım bekleyen vatandaşlar kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kaldı. Yoğun yağış özellikle Varsak ve Konyaaltı bölgelerinde etkili oldu.

BİNAYA YILDIRIM DÜŞTÜ

Kanal Mahallesi'nde ise 5 katlı bir binaya yıldırım düştü. İtfaiye ekipleri, yıldırım nedeniyle binada meydana gelen küçük çaplı yangına kısa sürede müdahale etti.

HASTANEYİ VE POLİS MERKEZİNİ SU BASTI

Yeşilırmak Caddesi üzerinde bulunan Özel Şifa Hastanesi'ni su bastı. Yol kenarında bulunan su kanalının taşması sonucu hastanenin garaj kapı kısmından giren su, bodrum katları tamamen doldurdu. Elektrikleri kesilen hastanedeki yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve ameliyat olan 13 hasta, 112 Acil servis ve özel ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda itfaiye ekipleri pompalarla suyu tahliye etmeye çalışıyor.

Konyaaltı İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Fatih Polis Merkezi'ni su bastı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın lojmanının da bulunduğu binadaki eşyalar, polisler tarafından dışarı çıkarıldı. Ayrıca bölgede su baskını nedeniyle kaybolan araç plakaları polis merkezi nizamiye kapısına bırakılarak, sahiplerine haber verildi.

DÜĞÜN SALONUNUN ÇATISI UÇTU

Dolu ve kuvvetli rüzgar, Finike İlçesi'nde bir düğün salonunun çatısının uçmasına neden oldu. İlçede öğle saatlerinde başlayan yağmurun ardından etkili olan kuvvetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış sırasında Finike Belediyesi Düğün Salonu'nun çatısı uçtu.

Finike otogarı içerisindeki düğün salonunun çatısından uçan parçalar, araç çıkış noktasındaki kontrol noktası ve minibüs durağının üzerine düştü. Olay sırasında kontrol noktasındaki kabinde görevli olan belediye personeli Mehmet Zengin şans eseri yara almadan kurtuldu. Belediye ekipleri bölgede önlem alırken, çatıdan düşen parçalar yoldan kaldırıldı.

900'E YAKIN İHBAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, yağış sırasında 900'e yakın su baskını ihbarı aldıklarını belirtirken, bunların çoğunluğunun ev ve işyerlerinden geldiğini kaydetti. İhbarların Konyaaltı ve Kepez ilçelerinde yoğunlaştığını aktaran Emin Pehlivan, bu ihbarlara 50 ayrı itfaiye ekibinin yanı sıra ASAT, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dahil, toplam 700 personelle müdahale edildiğini söyledi.

EGE DENİZİ'NDE KUVVETLİ FIRTINA

Ege Denizi'nde, hızı saatte 90 kilometreye kadar ulaşacak kuvvetli fırtına bekleniyor. Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, hafta içinde etkili olacak fırtınaya ilişkin uyarıda bulundu. Ege Denizi'nde bugün öğle saatlerinden itibaren hızı saatte 75 kilometreye ulaşacak fırtına bekleniyor. Yarın ise hızını artırarak kuvvetli esecek fırtınanın, saatte 75-90 kilometre hıza ulaşacağı tahmin ediliyor.

Salı akşamından cuma gününün ilk saatlerine kadar da fırtına, saatte 60-75 kilometre hızla esecek.

ORTACAYA YARIM SAAT YAĞMUR YAĞDI BÖYLE OLDU

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar adeta dereye döndü.

Ortaca İlçesi'nde bugün saat 08.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur, yaklaşık yarım saat sürdü. Yağmur nedeniyle, Cumhuriyet Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Meclis Sokak ve Vedat Kapan Caddesi kısa sürede dereye döndü. Sular kaldırım seviyesine kadar yükseldi. İlçe sakinleri caddelerde yolun karşısına geçmekte zorlanırken, araç sürücüleri de zor durumda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber