Karasal yayıncılık için 8 televizyon kanalı lisans aldı

RTÜK Ulusal Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesinin ilki bugün yapılıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karasal yayıncılık için 8 televizyon kanalı lisans aldı

Ulusal Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı İhalesi, ATV'nin çekilmesinin ardından sona erdi.

Böylelikle Show TV, Samayolu TV, Habertürk TV, Kanal D TV, Fox TV, Star TV, Turkuvaz Aktif TV ve Kanaltürk TV karasal yayıncılıkta yeni bir döneme girdi. Şimdi bu kanalların kumanda üzerindeki sıralaması için ihale yapılıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan ve 15 kanalın yarıştığı ihalede 8 televizyon kanalı belli oldu. İhalede 9 televizyon kanalı 8'de kalabilmek için kıran kırana bir yarışa girerken, son olarak ATV de yarıştan çekilince ihalenin bu kısmı sona erdi. Ulusal karasal sayısal televizyon yayıncılık lisansını ilan 8 TV kanalı şöyle oluştu: Show TV, Samayolu TV, Habertürk TV, Kanal D TV, Fox TV, Star TV, Turkuvaz Aktif TV ve Kanaltürk TV.

Kanalların sıralaması için yeni bir ihale yapılıyor. Kumanda üzerinde hangi televizyonun kaçta yer alacağını belirleyecek sıralama ihalesinin kısa bir süre sonra bitmesi bekleniyor.


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ulusal Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi 16, 17, 18 Nisan'da yapılacak.

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, lisans tiplerine göre dört farklı sıralama ihalesi düzenlenecek.

Ankara Bilkent Otel'de bugün yapılan ilk ihalede, 8 yüksek çözünürlüklü yayın tekniğiyle genel türde ulusal televizyon yayın lisansı için yeterlilik belgesi verilen kuruluşların teklifleri alınacak.

17 Nisan Çarşamba günkü ikinci ihalede, 11 standart çözünürlüklü yayın tekniğiyle genel türde ulusal televizyon yayın lisansı için teklif verilecek.

Üçüncü ve dördüncü ihalelerin yapılacağı 18 Nisan Perşembe günü, 11 standart çözünürlüklü yayın tekniğiyle tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı ve 3 yüksek çözünürlüklü yayın tekniğiyle tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı için teklifler alınacak.

İhaleye yalnızca RTÜK'ten yeterlilik belgesi alan yayın kuruluşları katılabilecek.

Üst Kurul tarafından, yüksek çözünürlüklü genel yayın lisansı için 15, standart çözünürlüklü genel yayın lisansı için 14, standart çözünürlüklü tematik yayın lisansı için 11 ve yüksek çözünürlüklü tematik yayın lisansı için 5 kuruluşa yeterlilik belgesi verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Karasal Yayın ve Sıralama İhalesi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'in 20. maddesi gereğince sıralama ihalesi açık teklif usulüyle yapılacak. İhale sonunda kuruluşlar, en yüksek artırımı teklif eden kuruluştan en düşük teklifi veren kuruluşa kadar sıralanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber