İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Maliyeci Görüşü: Banka Promosyonları Çalışana Verilebilir

Banka promosyonlarının çalışanlara mı yoksa kurum hizmetlerine mi tahsis edileceği konusundaki tartışmalar hala devam etmektedir. Devletin yetkili organları hala konuya çözüm bulamamıştır. Ancak, Muhasebat Genel Müdürlüğü yeni bir yaklaşımı benimsemiştir. Söz konusu genel müdürlük bu yaklaşımda, banka promosyonlarının dağıtımı hususundaki düzenleme çalışmalarının devam ettiğini, düzenleme yapılıncaya kadar da, ayni veya nakdi promosyonların çalışanlara dağıtımı konusunda, tahakkuk dairelerinin yetkili olduğunu belirtmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Aralık 2005 01:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün Türk Büro Sen'e verdiği görüş aşağıda yer almaktadır

T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SAYI: B.07.0.MGM.0.20/100.07/022580 05.12.2005 ANKARA
KONU:

TÜRKİYE BÜRO BANKACILIK VE SİGORTACILIK HİZMET KOLU KAMU ÇALIŞANLARI SENDİKASI GENEL MERKEZİNE
Dr. Mediha Eldem Sok. No:85 Kocatepe -ANKARA

İlgi : 08/07/2005 tarihli ve TBSGM.2005.05/1762 sayılı yazınız.

Kamu çalışanlarının aylıklarının ödeneceği bankalarla yapılan protokol karşılığı bankalarca verilen promosyonun çalışanlara dağıtılması ve bu hususta kurum amirlerine inisiyatif tanınması hususunda görüşümüzün sorulduğu ilgi yazınız incelendi.

Bilindiği üzere, aylık ve ücret ödemelerine ilişkin 6 Sıra Nolu Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliğinin "II-B-TAHAKKUK DAİRELERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER? bölümünün 2 nci maddesinin
?İlgili tahakkuk dairesi, banka şubesinin kurum yada kuruluşa yakınlığı, lokal genişliği, personel, makine ve ekipman imkanları. işlem hacmi, otomasyon uygulamasına geçip geçmediği, otomatik para çekme makineleri (ATM) vasıtasıyla para çekme imkanını sağlaması gibi hususları dikkate alarak aylıkların hangi banka ve şubeden ödeneceğini belirleyecektir." hükmü çerçevesinde, kamu kurumları aylıkların ödeneceği bankalarla protokol imzalamaktadır. Bankalarca, yapılan bu protokoller karşılığında sunacakları hizmet kalitesinin dışında ilgili kurumlara promosyon adı altında ayni veya nakdi ek mali imkanlar da sunulabilmektedir. Sunulan bu ek mali imkânların tasarrufuna ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamakla birlikte, uygulamada bu imkânlar kurum hizmetlerine tahsis edilebildiği gibi çalışanlara da paylaştırılabilmektedir.

Bankalar tarafından verilen promosyonların dağıtımı hususundaki düzenleme çalışmaları devam etmekle birlikte, bu aşamada sunulan bu ek mali imkânların ne şekilde kullanılacağının, yukarıda belirtilen uygulama çerçevesinde tahakkuk daireleri tarafından kararlaştırılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

Ömer DUMAN
Bakan Adına
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber