Ankara kulisi: Bakan Şener'in evliliği nasıl yıkılıyordu

Haber Giriş : 26 Aralık 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'e, Van Rektörü Yücel Aşkın'ı sormayı mı düşünüyorsunuz? Vazgeçin derim. Çünkü ?Aşkın? yüzünden Bakan Şener'in az daha evliliği yıkılıyordu. Nasıl mı?

Gecenin bir vakti Bakan Şener ve eşi Berrin Hanım uyurken telefon çalar. Abdüllatif Bey hemen yatağın yanında bulunan telefonu açar ve başlar konuşmaya: ?Tamam Aşkın... Öyle değil Aşkın..?

Telefonun sesine Berrin Şener de uyanır. Önce her zamanki telefonlardan biri diye düşünür ama Abdüllatif Bey'in, ?Aşkım? hitabını duyunca kulaklarına inanamaz. Berrin Hanım ?Neler oluyor? diye düşünürken, Bakan Şener, ?Bak Aşkın...? diyerek kısık bir sesle konuşmayı sürdürür. Sinirleri iyice gerilen Berrin Hanım arkası dönük, yarım saat Bakan Şener'in telefonu kapatmasını bekler. Kapatır kapatmaz da hışımla eşine döner: ?Kiminle aşkım aşkım diye konuşuyorsun??

Bu defa şoka girme sırası Bakan Şener'dedir.

Çünkü telefonda konuştuğu

kişi seçim bölgesi Sivas Koyulhisar'ın AKP'nin eski ilçe yöneticisi Aşkın Fırat'tır. Şener'le rahat rahat konuşabilmek için gece yarısı aramayı tercih etmiştir.

Eşinin uyanmaması için kısık sesle konuşan Bakan Şener ?Aşkın? derken, Berrin Hanım uyku sersemi ?Aşkım? anlamıştır. Ve kıyamet böylece kopmuştur.

Bakan Şener olayı hâlâ gülerek anlatıyor: ?Allah'tan Aşkın'ı eşim tanıyordu, evlerine misafir olmuştuk. Ama Aşkın ismini o gün bugündür unutamam? diyor ve ekliyor: ?Bu yüzden bana Aşkın demeyin!?

--------------------------------------------------------------------------------

Bakan Gül'e âşık olunca...

AKP İstanbul Milletvekili İnci Özdemir'in şirin mi şirin bir torunu var: Asya.

4.5 yaşındaki Asya'nın, anneannesi dolasıyla politikacılarla tanışıklığı var elbette.

Ama Asya, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü televizyonda görüp, ona hayran olunca herkesin pabucu dama atıldı. Küçük kız Gül'ü izlemek için televizyonun başından ayrılmamaya, sonunda ?Ben Kayseriliyim? demeye başlayınca aile olaya el attı.

İnci Hanım, TBMM'ye getirdiği Asya'yı ?Büyük aşkı' Gül ile tanıştırdı.

Bakan Gül, Asya'yı kucağına aldı, yanaklarından öptü. Bu arada küçük kız da ileride Cumhurbaşkanı olacağını Gül'ün kulağına fısıldamayı ihmal etmedi. Asya'nın minik sırrı Gül'ü epeyce güldürdü.

--------------------------------------------------------------------------------

Çömez'e kesilen ?fatura' ağır oldu!

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez partisini eleştirdi, gündemi bombaladı.

Partisi Çömez'e, şimdilik bir fatura kesmedi. Ama Çömez, çok önemli bir başka faturayla uğraşıyor: Telefon faturasıyla!

TBMM'deki telefon görüşmeleri belli bir rakamı geçince, yönetim, kalanı milletvekillinden tahsil ediyor. İşte AKP'li Çömez de ?Kamuya saygı? prensibini uygulayınca olan cebine oldu. Çömez, gittiği kamu kurumlarının telefonlarını kullanmayıp, kendisini arayan her vatandaşa mutlaka geri dönünce rakam 21 milyar liraya ulaştı.

21 milyar, TBMM tarafından her ay taksitlerle Çömez'in maaşından kesiliyor. Bu yılın faturasını ağır ödeyen Çömez, şimdiden kara kara önümüzdeki yılı düşünüyor.

--------------------------------------------------------------------------------

Meclis, Ebru ve Gülben'i barıştırdı

İnanmayan fotoğrafa baksın.

Gülben Ergen önde, ona sarılan Ebru Gündeş arkada.

İstanbul basınından takip etmeye alıştığımız iki ünlü isim, Gülben Ergen ve Ebru Gündeş'in barıştığına dair tevatürleri gazetelerde okuyorduk; yok ?Fare krizi çözüldü?, yok ?Uçakta barıştılar?...

Ama iki ünlünün nihai ateşkesi Ankara'da imzaladıkları ortaya çıktı.

Sanatçıların TBMM çıkarmasından sonra AKP Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen ve Ebru Gündeş'i makamına davet etti. Çaylar içildi, buzlar çözüldü, hatta çıkışta böyle samimi bir poz bile verildi.

TBMM'nin de magazin dünyasına az da olsa katkısı oldu!

--------------------------------------------------------------------------------

Pamuk eken fırtına biçer

Sonunda AKP'li Tarım Bakanı Mehdi Eker de ?Pamuk davası?na karıştı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin pamuk politikaları masaya yatırıldı. Bakan Eker, ?Pamuk aşağı pamuk yukarı? epeyce anlattı. En sonunda AB ve ABD ile pamuk krizinin olmadığını, tersine sektörde işlerin iyi gittiğini söyledi.

Sözlerini bitirirken birden durdu, ?Pamuk deyince, sakın Orhan Pamuk anlamayın. Bizimki bitki olan pamuk arkadaşlar. Bunda kriz yok? esprisini yapıp herkesi güldürdü.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber