Simav'da 'Okullar Hayat Olsun' projesi

Kütahya'nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi, 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Simav'da 'Okullar Hayat Olsun' projesi

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek projeye Simav Belediyesi'de çevre düzenleme ve alt yapı çalışmalarıyla destek verecek. Sağlıklı nesiller yetişmesine olanak sağlayan proje kapsamında 120 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun bahçesine spor kompleksi, dinlenme alanları ve oto park yapılacak. Projenin imza töreni Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'ın makam odasında gerçekleşti. Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Gündüz, Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Çetin Terzioğlu hazırlanan protokole birlikte imza attı.

Proje hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Gündüz, bu proje ile okulların sadece bilginin öğretildiği mekanlar değil, aynı zamanda kültür, sanat ve spor gibi sosyal faaliyetlerin yapıldığı yerler olarak kullanılmasının amaçlandığını söyledi. Proje ile yaklaşık 120 çırağın eğitim gördüğü okulun atıl vaziyetteki bahçesine spor kompleksi, dinlenme alanları ve oto park yapımının hedeflendiğini ifade eden Kazcıoğlu, bu sayede Simav-Kütahya çevre yolu üzerindeki okulun bahçesine belediyenin de desteği ile yapılacak yeni tesislerden öğrencilerin yanı sıra veliler ve çevrede yaşayan vatandaşlarında hizmet alacağını, okulun hayat boyu öğrenme merkezi haline geleceğini kaydetti.

4 yıllık görev sürecinde eğitime bütçenin verdiği imkanlar ölçüsünde destek verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini anlatan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ise, projeye halkın artan sosyal ve kültürel hizmet talebinin karşılanması, hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılması ve toplumun öğrenme imkanlarının genişletilmesine olanaklar sağlayacağı için destek verdiklerini belirtti. Eğitime ağırlık veren bir yönetim anlayışına sahip olduklarını anlatan Başkan Karahan, "Çocuklarımızın iyi ortamlarda yetişmesine özen gösteriyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bütçemizin elverdiği ölçüde eğitime destek vermeye devam edeceğiz. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında bu güne kadar 7 okulumuza destek verdik. Verdiğimiz destek sayesinde okullarımız bulundukları mahallelerde halkın uğrak yerleri haline dönüştü. Okullarımız nefes alınacak rengarenk görüntülerin oluştuğu verimli alanlar haline dönüştü" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber