İÜ'de gözaltına alınan 27 öğrenci serbest kaldı

İstanbul Üniversitesi'nde bugün çıkan olaylarda gözaltına alınan 57 kişi çevik kuvvet otobüsleriyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 19:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Her 2 gruptan da gözaltına alınan öğrenciler tek tek otobüslerden indirilerek işlemlerinin yapılması için Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İşlemleri yapılan öğrencilerden 27'si savcılık talimatıyla serbest kalırken 30 öğrencinin yarın mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.


İstanbul Üniversitesi'nde olaylar çıktı: 60 gözaltı/ Video

Beyazıt'ta Öğrencilerden Eylem

Beyazıt Meydanı'nda toplanan öğrenciler, İstanbul Üniversitesi'nde son günlerde yaşanan olayları ve gözaltıları protesto etti.

İstanbul Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında bir süredir devam eden olaylar bugün yeniden alevlenince polis öğrencilere müdahale etti. Kavga eden karşıt grupları ayıran polis, olaylara karışan 57 kişiyi gözaltına aldı. Yaşanan olayların ardından Beyazıt Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup, gözaltıları ve yaşanan şiddet olaylarını protesto etti. Eyleme katılan akademisyenler de öğrencilere destek verdi. Eylemde "Beyazıt faşizme mezar olacak", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.

Öğrenciler adına açıklama yapan İktisat Bölümü öğrencisi Kübra Bıçak, "Yaklaşık bir haftadır İstanbul Üniversitesi'nde süren faşist saldırılar bugün de devam etti. Bu saldırılara karşı polis bazı grupları korurken, bizim arkadaşlarımızdan 56'sını gözaltına aldı" diye konuştu.

Eylem yapan öğrencilere destek veren Öğretim Üyesi Sezai Tanır ise, "Biz bu saldırıları 30 yıldır biliyoruz. YÖK'ten beri bu saldırıları biliyoruz. Bu saldırıların neye yönelik olduğunu da biliyoruz. Bu saldırılar özgür bilime, özerk demokratik üniversite mücadelesine yönelik saldırılardır" dedi.

Açıklamanın ardından tramvay yolundan Sirkeci'ye kadar sloganlar eşliğinde yürüyen öğrenciler, daha sonra olaysız dağıldı. Eylem nedeniyle çevik kuvvet polisleri, iki grubun karşı karşıya gelme ihtimalini göz önüne alarak üniversite çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber