Diyanet, kurum dışından vaiz alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir defaya mahsus olmak üzere vaiz atamasında, diğer kurumlarda çalışanlar arasından vaiz alacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet, kurum dışından vaiz alacak

17 NİSAN 2013 TARİHLİ RESMİ GAZETE YAYIMLANAN DEĞİŞİKLİK

VAİZLİK, KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ, İMAM-HATİPLİK VE MÜEZZİN-KAYYIMLIK KADROLARINA ATAMA VE BU KADROLARIN KARİYER BASAMAKLARINDA YÜKSELME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 23/12/2011 tarihli ve 28151 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Vaizlik giriş sınavı için geçiş hükmü

GEÇİCİ MADDE 3 – (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak vaizliğe giriş sınavına müracaat edenlerden halen Başkanlıkta veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelde, 7 nci maddenin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde sayılan şartlar aranmaz.”

MADDENİN ATIFTA BULUNDUĞU YÖNETMELİK MADDESİ

Madde 7 - (1) Vaizlik giriş sınavına başvuracaklar için;

a) Dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak.

b) İhtisas kursunu başarı ile bitirmiş olmak. Bayanlarda bu şart aranmaz; sınavı kazanmaları halinde Başkanlıkça belirlenecek süre kadar kursa alınırlar.

c) Başkanlıkta en az iki yıl çalışmış olmak.

(2) Başkanlıkça ihtiyaç duyulması halinde hafızlık şartı aranabilir.

DEĞERLENDİRME

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptığı düzenlemeyle, kurum dışından vaiz almak için gerekli mevzuat değişikliğini yapmıştır. Düzenlemeye göre, 17/4/2014 tarihine kadar açılacak vaizlik giriş sınavına, diğer kurumlarda çalışan personel de başvurabilecek. Ancak başvuracak kişilerin 4 yıllık dini yüksek öğrenim görüş olmaları gerekmektedir. Diyanet ayrıca bu bir defaya mahsus düzenlemede "İhtisas kursunu başarı ile bitirmiş olma şartını" da aramayacak.

17 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazetedeki düzenleme için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber