Halfeti'nin sakin şehir ağına katılması

Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik, ilçelerinin dünyada hızla yayılan Cittaslow (Sakin Şehir) ağına katılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halfeti'nin sakin şehir ağına katılması

Kaymakam Mehmet Keklik, Cittaslow (Sakin Şehir) ağına üyelik başvurusunun kabulüne büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Sakin Şehir" ağına dahil olan Halfeti'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin ve kentin yöreye ait dokusunun kendi özgün yapısı içinde korunarak geniş kitlelere tanıtılmasına vesile olacağını dile getirdi.

Dünyada hızla yayılan Cittaslow (Sakin Şehir) ağına katılan Halfeti böylece sakin şehir ağına Güneydoğu'dan katılan ilk şehir olma ünvanını da kazandı. Daha önce Türkiye de 8 olan bu sayı Halfeti ile birlikte 9 oldu.

Halfeti dışındaki diğer sakin şehirler arasında ise Seferihisar, Gökçeada, Vize, Perşembe, Yenipazar, Taraklı, Yalvaç ve Akyaka yer alıyor. Kentlerin özgün kimliklerini koruyarak yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir gelişmeyi öngören uluslararası "cittaslow" üyeliği için ilçe adına ağ yapılanması çevresinde, ilk üye olarak Türkiye'nin "sakin şehir başkenti" Seferihisar Belediyesi'nce İtalya'daki merkezine başvuru yapılmıştı. İtalya'da ki başvurunun ardından Finlandiya'nın Kiristenstad kentinde düzenlenen Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısında, Halfeti'yi Türkiye'nin yeni Cittaslow'u ilan edildi.

25 Ülkede 166 üyesi bulunan nüfusu 50 binden az kentlerin üye olabildiği sürdürülebilir yerel kalkınma modeli olan Cittaslow, Kentlerin birliğin belirlediği 70 kriter üzerinden sakinliklerini kanıtlayarak üye olabildikleri Cittaslow ağına Halfeti adına başvuru yapan Türkiye'nin de öncülüğünü yapan Seferihisar ilçesi Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Cittaslow sertifikasını teslim aldı. Seferihisar ilçe Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Olağanüstü köklü bir kültüre ve güçlü bir tarihi geçmişe sahip olan Halfeti'nin birliğe katılmasından çok büyük mutluluk duyuyorum ve Halfeti'nin Cittaslow Birliğine çok şey katacağını düşünüyorum. Halfeti'nin üyeliği ile bir yerel kalkınma modeliolan Cittaslow hareketi Türkiye'nin farklı bölgelerinde yayılması anlamına geliyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber