Lisans tamamlama çalışmaları başlıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Nisan 2013 00:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2018 23:27
Lisans tamamlama çalışmaları başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk, orta, lise, mesleki ve teknik okullar ile mesleki eğitim merkezlerinde, lisans eğitimini tamamlamamış 2 ve 3 yıllık eğitim enstitüsü, 3 yıllık sağlık eğitim enstitüsü ve diğer ön lisans/yüksekokul mezunu öğretmenler görev yapmaktadır.

Bazı öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığına gönderdikleri dilekçe ve iletilerden, lisans tamamlama eğitimi almak istedikleri anlaşılmaktadır.

Uzaktan eğitim yoluyla lisans tamamlama programı açılması düşünülmekte olup. Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün Genel Müdürlüğünce bir ön çalışma yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Programa katılacaklardan eğitim masrafı olarak az bir ücret alınacak ve bu ücret katılımcı tarafından karşılanacaktır. Böyle bir program açılması halinde - net sayının ortaya çıkması için - kaç öğretmenimizin bu programa katılmak istediğinin tespiti gerekmiştir.

Bu nedenle; mezuniyet durumu 2 ve 3 yıllık eğitim enstitüsü, 3 yıllık sağlık eğitim enstitüsü, önlisans/yüksekokul mezunu olan Öğretmenlerle irtibat sağlanarak, açılması halinde lisans tamamlama programına katılmayı isteyip istemediklerinin tespit edilmesi ve branşlar itibariyle sayılarının bildirilmesi Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 16.04.2013 tarih ve 31666252/350/6123 10 sayılı yazısı yazısıyla bildirilmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber